avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune antecontract

In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa achit restul, 35000. In 2006, incheiem de comun acord cu vanzatorul, fara notar sau avocat, un act aditional prin care avansul achitat anterior se considera pret integral achitat pt. un ap. cu suprafata mai mica . In prezent nu am incheiat inca un contract de vanzare cumparare, dar proprietarul vrea sa ne dea pt. cei 75000 achitati un ap. la un demisol, langa boxa de muraturi. Precizez ca nici in antecontract, nici in act aditional nu sunt trecute detalii: la cheie sau nu, etaj, stare ap., nici macar termen de predare.
In conditiile date nu ne mai trebuie ap., vrem banii inapoi.
Putem cere in instanta rezolutiunea antecontractului?
Cel mai recent răspuns: stagiara , utilizator 14:22, 23 Octombrie 2009
Cam greu in aceste conditii, in care nu ati facut macar o descriere a imobilului. Nu vad pe cemotiv sa cereti rezolutiunea, in plus , pentru a ne afla in prezenta uni contract, era necesara forma autentica, la notar. Se poate considera ca promitentul vanzator este gata sa-si execute obligatia, aceea de a va preda proprietatea unui apartament, fie el oriunde, atata timp cat in antecontract nu exista elemente de identificare ale lui. Si sa admitem ca cereti rezolutiunea, nu ati stipulat clauze prin care , partea care se razgandeste pierde avansul? inteleg ca totusi prin actul aditional ati mentionat ca s-a achitat pretul integral, lucru ce poate schimba situatia.
Doar in actul aditional nu sunt specificate detalii a propos de ap., motiv pt. care m-am terzit in demisol. In antecontract e prevazut ap. et. 1, dar pt. o suma mai mare, din care am achitat ca avans 75000.
Cat despre antecontract, pe notar l-a durut in cot,pardon de expresie, deoarece eu am termen de achitare a restului de pret, dar vanzatorul nu are prevazut nici un termen de predare .
Avand in vedere ca actul aditional nu e in forma autentica , nu e identificat cu nr. topo nici un ap, nu am vazut o schita barem, l-am putea anula si sa ramanem pe antecontract?
Si daca raman pe antecontract, pot sa cer o rezolutiune , atat timp cat eu nu pot achita restul pretului?
rectific, ap. e identificat cu nr. topo, dar nu am vazut o schita in prealabil, astfel incat nu am stiut la momentul incheierii actului aditional ca ap. e la demisol.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
stagiara, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cf locuinta sau apartament ContSters200727 ContSters200727 Am cumparat cu antecontract de vz-cump in 2009 un apartament la demisol. In schita atasata la antecontract acesta figureaza ca si apatiu tehnic cu sala sport, ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa lenutamaria lenutamaria Ce sanse am sa-mi fie aprobat dosarul daca in antecontract am uitat sa specific ca diferenta dintre avans si credit o voi da vanzatorului la semnarea CVC? am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)