avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Anulare licitatie deschisa - acord cadru
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Anulare licitatie deschisa - acord cadru

Exista prevedere legala privind anularea procedurii pentru cazul in care la o licitatie deschisa online organizata pt incheierea de acord cadru cu 3 semnatari, s-a primit o singura oferta?
In OUG 34/2016 autoritatea contractanta putea anula sau continua procedura. In L 98 sau 99 din 2016 nu am regasit aceasta optiune.
Mentionez ca nu s-a prevazut reluarea competitiei pt semnarea contractelor subsecvente.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Gabriella.S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriella.S , utilizator 16:32, 9 Martie 2018
Are dreptul sa anuleze in temeiul art. 78 alin. (8), art. 82 alin. (8) , art. 88 alin. (8) și art. 97 alin. (8), avand in vedere ca in cazul acestor proceduri in anuntul de participare trebuie prevazut in mod obligatoriu un numar minim de candidați care vor fi selectati si doar daca este cazul un numar maxim (art. 213 alin (1) din Legea 98/2016).
In cazul acordului-cadru, potrivit dispozitiilor art. 109 alin (2) lit b) din HG 395/2016, se indica un număr maxim de operatori economici cu care se încheie acordul-cadru, conform celor precizate în cadrul anunţului de participare, iar prin participarea unui singur ofertant consider ca se indeplineste aceasta cerinta si nu sunt motive legale de anulare sub acest aspect.
Scuze. Nu am mentionat ca este vorba de achizitie sectoriala, pe Legea 99/2016 si hg 394/2016.
Multumesc de raspuns. Totusi, s-a optat pt semnare cu mai multi operatori pt a exista posibilitatea de a furniza produsele importante chiar daca un furnizor declina capacitatea de livrare. E vorba de produse care asigura desfasurarea activitatii de baza a entitatii.
In legislatia precedenta exista aceasta prevedere.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Gabriella.S, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord cadru Grigore Carmen Grigore Carmen Care este procedura de reofertare pe acord-cadru? Va multumesc... (vezi toată discuția)
Prelungire contract subsecvent larisarazvan larisarazvan Buna ziua Sunt la o procedura pe vechea lege Am incheiat un acord cadru in care am mentionat ca voi incheia doua contracte subsecvente. Acum sunt la al ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie MIMI13 MIMI13 La un contract de achizitie produse la care termenul de finalizare s-a încheiat dar nu s-a finalizat şi furnizarea produselor dar la care garantia de buna ... (vezi toată discuția)