am trait in concubinaj 4ani cu un barbat din constanta din care au rezultat 2 copii.el e un barbat alcoolic violent.miam scos certificat medico legal am dosar la politia navodari.akum locuiesc la parintii mei la moldova cu ambii copii de 5luni.alocatia fetelor e pe numele lui si el de 5luni nu a trimis nici un ban la copiii si cand suna mereu injura si vb urat.si de o saptamana tot ma rog de el sa de a hainele la copii si certificatul la fata cea mare dar vb urat si zice k numi da nimic eu singura nu ma pot duce la el aksa k ma bate.am fost la politie si ei mi au zis k nu pot intra peste el in casa k sa ia hainele.cine ma poate indruma ce sa fac pasii sa fak ....ast rasp urgent k e o situatie disperata:(
Ati putea sa mergeti la autoritatea locala unde ati intocmit dosarul cand ati nascut fetele si sa solicitati ca dvs. sa primiti alocatia. Inteleg ca acum nu mai locuiti in Constanta. Daca aveti stabilit domiciliu la parintii, dvs. mergeti urgent la primaria de care apartineti si faceti dosarele de alocatie acolo. La fiecare primarie exista serviciu special cu asistenta calificata si cineva o sa va indrume ce aveti de facut. Se poata ca la cerere sa se sisteze alocatia de la Constanta pentru ca v- ati schimbat domiciliu si fetele se afla in intretinerea dvs. Nu lasati timpul sa se scurga in zadar ! Concubinul oate fi obligat la plata pensiei de intretinere si la restituirea alocatiei pe care a ridicat- o dar nu a trimis- o fetelor, insa trebuie sa va judecati si sa faceti probe in acest sens. Daca tot nu vreti sa va mai intoarceti la el, rezolvati la primaria locala problema care va frige.
Puteti actiona pe doua cai:
1. o actiune civila impotriva concubinului, tatal natural al copiilor, pentru obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere; legislatia noastra recunoaste aceleasi drepturi copiilor nascuti din casatorie sau in afara acesteia;
2. o actiune penala (plangere penala la politia locului de domiciliu al fostului concubin) pentru infractiunea de furt (art.208 c.pen.) a carnetelor de alocatii a copiilor, care consta in acest caz in luarea din detentia dvs. (ca reprezentant legal al copiilor) a celor doua carnete de alocatii, sau pentru cea de abuz de incredere (art.213 c.pen.) , in situatia in care nu puteti proba (pt. ca asa stau lucrurile) luarea carnetelor ci numai dispunerea pe nedrept şi/sau refuzul de a le restitui.
Organele in drept (politia/parchetul) va vor spune ce trebuie sa faceti mai departe.
Succes si curaj!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Agresare conjugala
iulian.
miam batut sotia cu care traiesc in concubinaj si cu care am 2 baieti in varsta de 2 si respectiv 4 ani.ea a doua zi a mers la politie si au venit la mine aksa ... (vezi toată discuția)