avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau bon fiscal?

Buna ziua!
In numele societatii la care lucrez am achizitionat bunuri in valoare aproximativa de 1900 lei, pentru care mi-a fost eliberata factura fiscala si bon fiscal pentru plata cu numerar.
Raspunsul de la firma a fost ca nu ma pot justifica ca am platit, pentru ca mi-a fost eliberat bon fiscal si ca de fapt trebuia sa primesc chitanta fiscala, ca asa se procedeaza intre persoane juridice.
Acum a ramas ca eu sa fac demersuri, ca cei da la firma de unde am luat bunurile sa-mi elibereze chitanta, dar acestia nu-mi elibereaza pe motiv ca se incarca cu incasarea de doua ori.
Care este baza legala si cum pot rezolva aceasta problema? #-o
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 15:59, 23 Octombrie 2009
O societatea care lucreaza cu casa de marcat, poate emite catre o alta persoana juridica, factura iar la achitarea facturii poate emite bon din casa de marcat conform oug 28/1999 sau chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)