avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domiciliu in apt. sub 20m2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domiciliu in apt. sub 20m2

Buna, am o dilema.

In seara asta o cunostinta de a mea mi-a propus sa o ajut pe mama lui sa isi faca buletinul pe resedinta mea deoarece ea urmeaza sa paraseasca tara si urmeaza sa-i expire buletinul.
Motivul ar fi urmatorul, ei au locuinta dar pe 'cartea financiara' nu scrie ca este spatiul locuibil. Sau cel putin asa am inteles eu din cum a explicat el. Povestea in continuare este ca ei si-au luat teapa de la un arhitect care a promis ca le intocmeste proiectul si le face garsoniera ca spatiu locuibil dar dupa ce le-o luat bani si a depus dosarul acesta a fost respins sub pretextul ca un spatiu de sub 20m2 nu poate fii spatiu locuibil.
Exista cumva o lege care specifica ce este si ce nu este spatiu locuibil?

(Eu am mai auzit o poveste acum ceva vreme cum 690 de moldoveni au obtinut buletin de Pascani avand toti domiciliul intr-o garsoniera) :)))), imi vine greu sa cred ca povestea lor.

De altfel, in caz ca accept propunerea si mama lui isi va face buletin cu domiciliu la adresa mea (el spune ca doar pentru corespondenta) care sunt obligatiile mele legale fata de ea? Pot vinde apartamentul fara acordul ei sau da in chirie ulterior cu toate actele de rigoare fara acordul ei?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu LoredanaP LoredanaP I-am luat pe mebrii familiei mele ( 4 persoane) in spatiu in apartamentul meu, acestia nelocuind cu mine, avand casa lor, insa nu in bucuresti. Daca exista o ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - riscuri, consecinte noidoi noidoi Buna ziua. As dori, daca se poate, sa ma ajutati cu niste raspunsuri. In cazul in care cineva isi face buletin pe o adresa a mea (deci, iau acea persoana in ... (vezi toată discuția)