avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni

Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc!

1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În urma evaluărilor medicul a pus diagnosticul de contuzie genunchi drept și mi-a recomandat 5-7 zile de repaus (concediu medical). Pentru ca piciorul mă durea la mers am făcut un rmn la genunchiul afectat iar diagnosticul a fost: hidartroza, fractura platou tibial extern drept, leziune ligament exterior drept cu următoarele recomandari de la specialist : imobilizare femuro - Gambiala cu orteza, evitarea timp de 28 de zile de a călcat pe piciorul drept(deci m-am folosit de cadru pentru deplasare ) , și tratament cu anticoagulant timp de 28 de zile. Pana la 31 martie se vor aduna 52 de zile de concediu medical( până pe 25 trebuie sa stau cu orteza, și apoi în funcție de ce recomandă medicul voi face recuperare medicala.

2) Întrebări : de unde și în baza căror documente se eliberează certificat medico-legal? Cum și de către cine se acorda despăgubiri? În cât timp se poate face plângere la politie? În ce limite se pot cere despăgubiri în funcție de numărul de zile de concediu medical? Cine acorda despăgubirea : firma de asigurări sau șoferul?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
neftali, utilizator
Cel mai recent răspuns: neftali , utilizator 19:09, 29 Martie 2018
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am cerut soferului un minim pentru ingrijirile medicale pe care le am avut. Am in jur de 60 de zile de concediu medical pana acum. M a trimis la societatea de asigurari. Imi trebuie CML la societatea de asigurari? Ce acte imi trebuie? Multumesc inca o data!

Consultanta Juridica a scris:

In primele 30 de zile de accident cml se elibereaza si la cererea victimei ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico legal cristi torcarescu cristi torcarescu Buna ziua numele meu e Iuliana si va rog sa-mi raspundeti la o intrebare In cat timp se poate elibera un certificat medico legal in conditiile in care victima ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Pareza picior drept - certificat inml 7 zile ingrijiri medicale aec.1968 aec.1968 Ma numesc M.A. si in data de 03.07.2009. am avut un accident rutier, produs de un doctor din Spitalul Militar Central Bucuresti - sectia cardiovascular. In ... (vezi toată discuția)