avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa

Buna ziua,
doresc sa cumpar o casa ,care am gasit-o pe site-ul unei firme de imobiliare.
intrebarea mea este de ce firma respectiva are pretentii de la mine sa-i platesc comision in ideea in care eu nu am un contract cu ei ,adica nu eu le-am cerut sa-mi caute o casa ci proprietarul i-a contactat pt. vanzarea casei.mai nou cumparatorl plateste comisionul???
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:50, 23 Octombrie 2009
Daca aveti un contract ...da plateste si cupmaratorul.
Dar in conditiile in care ati gasit casa publicata pe site-ul agentiei(altfel trebuia sa mergeti singur sa va cautati casa-efort, bani chetuiti, timp...posibilitatea de a nu gasi ceea ce cautati etc) ar fi corect sa nu aveti chiar nicio obligatie pecuniara fata de agentie?
Comision plateste atat vanzatotul cat si cumparatorul,daca ambii au apelat la serviciile agentiei imobiliare.
Nu ati incheiat un contract,dar de unde au stiut ca doriti sa cumparati o casa?
am gasit anuntul intr-un anunt de pe net imobiliare si mi s-a spus ca proprietarul nu este in tara dar am vazut casa si doream s-o cumpar.asta e tot.
nu am apelat la nici o firma,am sunat pur si simplu la un nr.telefon si ca doresc sa vad casa
Vanzatorul posibil sa aiba contract de exclusivitate pentru vanzarea imobilului cu agentia aflata in discutie.
Desi nu ati semnat nici un contract de comision cu agentia, nu veti putea cumpara imobilul decat, probabil, prin acea agentie.
Comisionul poate fi negociat si banuiesc ca si pretul imobilului.Poate gasiti o solutie.
In mod normal, ar fi trebuit anterior vizionarii imobilului sa semnati un contract de vizionare, pentru a putea fi obligat ulterior la plata unui comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentiile imobiliare cresc pretul pietei !!! radar1man radar1man Cazul meu: Doresc cumpararea unui imobil prin credit. Am gasit apartamentul pe internet (la o agentie) - 48.000 euro. Am fost la vizionare (am semnat ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Problema agent imobiliar Irga0110 Irga0110 Buna seara, am o intrebare legata de colaborarea cu un agent imobiliar. Context: am gasit un anunt online pentru vanzarea unei case postat de o agenta. Am ... (vezi toată discuția)