avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA poate angaja?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA poate angaja?

BUNA ZIUA.AM UN PFA MAGZIN DE IMBRACAMINTE.POT SA-MI ANGAJEZ SOTUL SOFER CU CONTRACT DE MUNCA INDIVIDUAL?DIN CATE AM CITI IN OG.44/2008 ATATA TIMP CAT AM FAPTE DE COMERT (ADAOS COMERCIAL-COMERCIANT) POT ANGAJA.
PFA A FOST INFINTATA IN SEPT.2009 SI AM DECALRAT LA FINANTE IMPOZIT PE BAZA NORMELOR DE VENIT.AM INTELES CA ATAT TIMP CAT AM FAPTE DE COMERT TREBUIE SA INTOCMESC BALANTA IN FIECARE LUNA,CONTABILITATE IN PARTIDA DUBLA.(IN AFAR DE REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI).AM FOST LA ITM SI MI-AU SPUS CA DOAR DACA MA TRANSFER LA INTREPRINDERE INDIVIDUALA,DAR DACA POT ANGAJA VA ROG SA-MI DATI EXACT LEGEA UNDE SCRIE CLAR CA POT ANGAJA SA LE-O POT ARATA.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 21:54, 26 Octombrie 2009
Cel mai bine este pentru dv. sa va deschideti o "intreprindere familiala", asa puteti sa lucrati cu sotul dv. fara probleme.:luck:
nici macar n-am trecut pe la primarie.toate actele de infintare le-am facut la ORC.
petronela_marila a scris:

nici macar n-am trecut pe la primarie.toate actele de infintare le-am facut la ORC.


Stimata Doamna mergeti la ORC si transformati PFA in Intreprindere Individuala Autorizata, este simplu, dupa ce ati inregistrat, I.I.A. angajati sotul si alte persoane fara probleme.
Nu va speriati, cititi cu mare atentie OG 44/2008, daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii familiale - contract de munca? popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In cadrul unei AF compus din sot sotie, sotul este administrator si doreste sa faca contract de munca, are aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru contabilitatea unei inteprinderi familiare galpix galpix Buna seara....Sunt Bogdan si mi-am infintat o inteprindere familiara si si acum trebuie sa-mi tin singur contabilitatea ce acte ar trebui sa am ( caiete ) si ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)