avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Schimbare denumire strada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Schimbare denumire strada

Va rog sa-mi spuneti daca pentru schimbarea denumirii unei strazi trebuie "acordul scris al tuturor proprietarilor" citat din reaspunsul Primariei Voluntari, unde exista doua starzi cu acelasi nume si cu numerotarea varza (cate 3-4 case cu acelasi numar). De fapt a fost o singura strada (Drumul Potcoavei) dar s-a "rupt" in doua prin lungirea pistei aeroportului Baneasa. Am solicitat schimbarea denumirii unei din portiuni pentru ca se ratacesc frecvent salvari, curieri, taximetristi etc
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 07:45, 27 Octombrie 2009
nu stiu daca a tuturor dar macar o jumatate si sunt sigura ca daca le explicati temeinic ca este in detrimentul lor sa ramana asa sigur isi vor da acordul.;)

succes
Cel putin din cele relatate de dvs.,existenta a doua strazi cu acelasi nume,dar si cu numerotare aiurea apare ca o "aiureala administrativa" a "celebrului"primar Pandele(daca nu ma insel)>Macar motivul invocat este logic,avand in vedere ca este vorba despre o confuzie"intretinuta" in mod voit de autoritatile locale.
Cred ca daca ati obtine acordul mai multor proprietari,dar si daca printr-un memoriu ati explica clar"pe intelesul"autoritatilor situatia,aceasta ar trebui remediata.
Se pare ca ce este normal si logic pentru unii este ilogic pentru Pandele.
Sunt de acord cu Radu. Insa nu cred ca in cazul de fata este neaparat vina primarului cata vreme exista un serviciu de urbanism in cadrul primariei.
Sfatul meu este sa faceti un memoriu la primar si un memoriu catre serviciul urbanism pentru analizarea situatiei si pentru luarea masurilor necesare in vederea reglementarii corecte a situatiei!
B-)
Nu este necesar acordul proprietarilor domiciliaţi pe strada respectiva. Potrivit art.35 alin.5 lit. d) din Legea administraţiei publice locale nr.215/2001, atribuirea sau schimbarea denumirilor de străzi, de pieţe şi de obiective de interes public local este o atribuţie a consiliului local. Schimbarea denumirii unei străzi şi atribuirea de denumiri pentru străzi noi se face prin hotărâre a consiliului local. Proiectul de hotărâre, însă, trebuie avizat de către o comisie specială care se înfiinţează prin Ordin al Prefectului. Problema este ca în situaţia în care se schimbă denumirea unei străzi existente, costul schimbării actelor de identitate ale tuturor persoanelor domiciliate pe strada respectivă va fi suportat de la bugetul local, deci de către primărie, şi nu de către cetăţean. A se vedea O.G.R. nr.63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri şi Ordinul MIRA nr.564/2008 pentru aprobarea Regulamentului de funcţionare a comisiei judeţene de atribuire de denumiri.
Am o problema putin asemanatoare: in sectorul 1 stau pe o strada care la primaria sector 1 are denumirea de "strada" iar la primaria capitalei de "intrare". Pe toate actele de identitate, pe contractele de vanzare-cumparare, pe actele firmelor existente este titulatura de "strada". In schimb sunt numeroase probleme cu posta, cu curierii si altele asemanatoare. Pe tablita de la capatul strazii scrie "strada" iar ei cauta de inebunesc "intrare". Am avut colete externe care s-au intors la destinatie pe motiv ca "adresa nu exista"....
Am facut o adresa la Primaria sector 1 si mi-au spus ca nu ei se ocupa de denumirea strazilor. Am facut o adresa si la Primaria capitalei iar ei mi-au dat un istoric de artera de unde rezulta ca strada nu a avut niciodata titulatura de "strada". (Inclusiv la Cadastru, cand am scos niste planuri, persoana de acolo a dat cautare pe "intrare" iar cand a gasit harta pe ea figura "strada"). Privit in asamblu ar rezulta ca toate actele noastre sunt false si toate contractele sunt nule.... Am facut un memoriu la Primaria Capitalei dar, ca si in cazul D-lui din Voluntari mi s-a spus ca acest memoriu trebuie semnat de TOTI propietarii de pe strada si ca trebuie serios argumentat. Nu vad ce argument mai serios ar trebui decat faptul ca actele noastre nu se potrivesc cu titulatura lor... si nu vad de ce trebuie sa alergam noi cand este o incurcatura autoritatilor pe care de ani de zile ar fi trebuit sa o sesizeze...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin, domiciliul pe o strada cu numele schimbat prin hcl lenny lenny Buna ziua Socrii mei s-au mutat pe o strada noua acum 10 ani si normal si-au facut buletin pe strada respectiva, dar chiar atunci se schimbase numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume strada in cazul in care in actele casei (autorizatia ... Mz11 Mz11 Schimbare nume strada In cazul in care in actele casei (autorizatia de construire, receptia, cartea funciara si chiar si urbanismul) mi s-a trecut o adresa, ... (vezi toată discuția)
Sediu social RobertDraghici RobertDraghici Buna ziua, am o situatie putin ciudata, doresc sa infiintez o firma noua (SRL) in Bucuresti,am stabilit ca sediul social o sa fie pe strada Mircea ... (vezi toată discuția)