avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie sau act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie sau act aditional

Cand vreau sa trec un salariat de pe cim de pe perioada determinatape perioada nedeterminata inainte trebuie sa i fac decizie prin care explic motivul și apoi fac act aditional la contractul individual de munca? Sau ii pot face direct act aditional?
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Ioriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 15 Martie 2018
1. Mai intai se face o informare , conform prevederile art.17 C.mun.
Art. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
...

Dupa aceea se incheie actul aditional,

2. Se poate incheia direct actul aditional.
Art.17 C.mun.
....
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face trecerea de la cim pe durată determinată la cim pe durată nedeterminată? Ioriana Ioriana Cand trec salariatul de pe determinata pe nedeterminata inainte de ai face actul aditional la contractul individual de munca ii fac o decizie prin care ii ... (vezi toată discuția)
Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)