avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Creare contracte pentru business online T&C
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Creare contracte pentru business online T&C

Buna ziua,

Intrebarea mea este legata de contractele care se fac dintre o firma care presteaza servicii si potentialii beneficiari. Cine poate crea aceste contracte ? Ce metodologie se foloseste ? Spre exemplu am gasit in UK sau US un model de business asemanator care au Terms & Conditions atasate pe website ca posibilul client sa stie ce contine contractul si ce responsabilitati au ambele parti. Pot lua acel Terms and Conditions si il pot traduce/ aplica la bussinesul meu ?

Multumesc pentru timpul acordat.

Cu stima,

Robert
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 17:49, 16 Martie 2018
Sigur ca da! Daca considerati ca va ofera o protectie suficienta fata de legislatia din Romania si nu prejudiciaza drepturile clientilor dvs conferite de aceeasi legislatie. Atentie, acele T&C se modifica continuu sa tina pasul cu legislatia aplicabila, din acest motiv ele sunt in general create de persoane cu studii juridice.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
CaraD, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Legislatia este destul de diferita din cate inteleg eu. Stiti unde as putea sa gasesc pe cineva specializat in acest sub-domeniu ? Robert
~ Conținut șters la cerere ~
Ceea ce gasiti ca T&C (the small print - intrucat este stiut ca nimeni nu le citeste) sunt in general formulate in dreptul anglo-saxon, bazat pe precedente, dar ele sunt foarte rare in sistemele de drept codificate cum este si cazul nostru.
Ratiunea fiind aceea ca la noi clauzele contractuale impuse (cazul T&C unde evident nu exista optiunea de negociere libera) nu vor fi acceptate in defavoarea consumatorului. In dreptul anglosaxon anumite clauze deja traditional acceptate de consumatori sau confirmate de instante sunt valabile fara a mai fi negociate. Insa ele trebuie sa existe intr-un contract pentru a face parte din el pentru ca nu exista principiul din legislatiile codificate "se completeaza cu dispozitiile legale aplicabile" Cam de aici a aparut nevoia de T&C
Ceea ce va trebuie de fapt este un contract de servicii personalizat pentru ceea ce oferiti clientilor, iar daca website-ul arata mai bine cu T&C, se poate si acesta completa, insa nu chiar cu orice.
In ce priveste specializarea, nu cred ca exista un astfel de sub-domeniu, puteti alege probabil pe oricare dintre avocatii listati pe acest site, sunt toti foarte buni! Doar ca va trebui sa faceti abordarea prin e-mail sau telefon, site-ul nu permite sa se faca acest lucru in forum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dețin o firmă cu sediul în usa, cum pot înființa un magazin online în românia? alinaev alinaev Buna ziua, Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Venituri din drepturi de autor fara contract andreea.vs andreea.vs Este legal sa obtin venit din drepturi de autor (redeventa culturala) fara contract intre parti? Acest tip de venit il realizez pe niste platforme online ... (vezi toată discuția)
Activitate online din romania. client..firma din us. liviu87 liviu87 ------ Imi cer scuze pentru un mesaj atit de lung dar am incercat sa fiu cit mai clar in speranta unor raspunsuri edificatoare. ------ Am oportunitatea de a ... (vezi toată discuția)