avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prelungire leasing auto
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prelungire leasing auto

Buna ziua,

Avem pe firma, un contract de leasing auto cu valoare reziduala. Cu 30 de zile inainte de expirarea acestuia, s-a solicitat prelungirea lui, atat telefonic cat si in scris, la care nu am primit nici un raspuns. In schimb, am primit factura pt. valoarea reziduala. Din punct de vedere legal, avem dreptul de a opta pentru prelungirea leasingului?

Acest lucru nu este prevazut in clauzele contractuale, dar Ordonanta nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, Cap. III, Art.9 precizeaza ca "Locatorul/Finanţatorul se obligă să respecte dreptul de opţiune al utilizatorului, care constă în posibilitatea de a opta pentru prelungirea contractului sau pentru achiziţionarea ori restituirea bunului".

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ContSters108643, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 12:47, 28 Octombrie 2009
Daca acest aspect nu este stipulat in contract si nici pe cale de mediere nu ati putut obtine reesalonarea in rate a valorii reziduale inseamna ca soc.de leasing a respectat ceea ce era stipulat in contract iar dvs nu aveti decat sa platiti valoarea reziduala.
Cu respect,Alexa....
Buna seara,

In cele din urma, dupa o vizita la sediul firmei de leasing, am primit acceptul pentru prelungirea contractului. Ca in multe alte cazuri, depinde peste ce oameni dai :)

Felicitari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poate un SRL sa fie locatorul unui contract de leasing operational? Nu trebuie sa fie IFN? In contract mai apare si un broker - sigur cel care a ... (vezi toată discuția)
Deducere tva contract leasing Catalinabcr Catalinabcr Buna seara, Am o societate comerciala care doreste sa achizitioneze in leasing un autoturism pe o perioada de 12 luni cu un avans de 90 % . In acest caz ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)