avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca cu litera i
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca cu litera i

Buna ziua, nu de foarte munt timp imi gasisem un job la o editura care promitea multe dar in realitate a fost cu totl altceva. Primele doua zile au decus cu mine uitandu-ma practic pe pereti in loc sa se ocupe si de mn cineva la modul ca eu stiu ca atunci cand ai un angajat nou ii prezinti atributiile postului, in a doua zi vine cu un contract pe care sa il semnez.In a treia zi dupa inceperea programului( este vorba despre un post pe call center) imi spune uite trebuie sa suni si sa prezinti ofertele noastre, bun am facut ce m-i s-a cerut spunandu-mi in sinea mea poate totusi azi vine cineva sa afu si eu mai multe, persoana care trebuia sa imi prezinte atributiile mele tot imi repeta ca nu are timp. Cu toate aceste intamplari in cele trei zile in care am fost am luat decizia ca nu am ce cauta intr-un loc care functioneaza in acest fel. Am fost in zilele 22.02.2018. 23.02.2018 si 26.02.2018. In a doua zi am semnat un contract de munca cu perioada determinata de 3 luni de zile cu o perioada de proba de 5 zile lucratoare in care oricare dintre parti se putea razgandi fara a da un motiv anume. Contractul a fost semnat pe data de 23.02.2018 dar CU DATA DE 22.02.218 cu incepere de pe 23.02.2018 ei avand doar copia buletinului meu care la momentul semnarii contractului nu mai era valabil, fara alte acte. Apoi m-au cautat trimitand emailuri ca imi vor desface contractul de munca cu litera i dar mi-au atasat si un formunar de demisie in care ma sfatuiau sa nu pun o data. Cam asa arata emilul : Bună ziua,

Vă informez pe această cale că situația dumneavoastră la Editura Litera nu este incheiată, contractul de muncă pe care l-ați semnat se desfășoară în continuare cu ABSENT NEMOTIVAT, ceea ce poate duce la desfacerea contractului cu litera I. Vă rog să veniți pentru a semna cererea de demisie și decizia de încetare a contractului cu acordul părților sau în cel mai rău caz dacă tot nu veniți, să îmi semnați demisia atașată fără a completa data(completati doar numele, semnătura și funcția, agent de vânzări) și apoi să o atașați acestui e-mail scanată sau fotografiată.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: Daca la momentul semnarii contracului actul meu de identitate nu a mai fost valabil acel contract are valuare?
Cum a fost posibia inregistrarea contractului la ITM asa cum sustine firma respectiva fara celelalte acte? asta daca s-a inregistrat.
Mai este in vigoare desfacerea contractului cu litera i?
Multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma ramonamihaela ramonamihaela In momentul de fata lucrez la o firma de telemarketing,care se ocupa de mai multe proiecte(call center)pe data de 15 septembrie in ziu mea ibera am fost sa ... (vezi toată discuția)
In legatura cu litera i din codul muncil ANAMARIA1996 ANAMARIA1996 BUNA SEARA IN URMA CU CATEVA ZILE AM FOST AMENINTATA DE CATRE ANGAJATOR CU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA CU LITERA I DEOARECE , IAM PREZENTAT DEMISIA MEA CU ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara ioana5050 ioana5050 Buna ziua! Am fost angajata printr-o companie de recrutare si imprumutata unei alte companii. Ieri mi-am semnat demisia cu prezviz de 8 zile lucratoare asa cum ... (vezi toată discuția)