avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SPLIT TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SPLIT TVA

Buna ziua,
Incepand cu data de 1 martie societatea noastra a intrat pe TVA split. Putem achita din contul de tva , tva-ul de pe o factura de furnizor din 2017 ? Factura este neachitata la data de 20.03.2018.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:45, 21 Martie 2018
Da. OG 23/2017:

(3) Persoanele înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal care aplică mecanismul plăţii defalcate a TVA au obligaţia să plătească contravaloarea TVA aferente achiziţiilor de bunuri şi servicii din contul de TVA, cu excepţia operaţiunilor prevăzute la art. 14 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Split tva Calin Oachis Calin Oachis Buna ziua, conform Ordonantei Nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, \"Persoanele impozabile și instituțiile publice, înregistrate în scopuri de TVA ... (vezi toată discuția)
Plata defalcata tva marga7 marga7 As vrea sa stiu daca societatea care doreste sa opteze pentru plata defalcata a tva de la 01 octombrie 2017 si nu are tva la incasare, a depus decont si a ... (vezi toată discuția)
Split tva George P George P Reprezint o firma care s-a inscris in sistemul Split TVA, benevol, pe vechea ordonanta. Doresc sa stiu daca acum cand s-a modificat ordonanata si a devenit ... (vezi toată discuția)