avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare apa ceruta de Constructor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare apa ceruta de Constructor

In ce masura este legal a face o debransare a unui bloc intreg de la Aquatim pe motivil ca nu se poat recupera banii de la locatari? In conditiile in ca noi deja am platit ultimile facturi care au fost emise pe firma care a construit blocul. Nu am fost anuntati nici de Aquatim, nici de Constructor ca vom ramane fara apa.
(asociatia inca nu a fost constituita)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 20 Martie 2018
Va trebui sa mergeti la firma care distribuie apa rece pentru lamuriri.
Nu trebuia sa preluati apartamentul pana nu erau platite tote facturile de catre constructor si nu incheiati contract cu firma de distributie apa rece.
Obligatia dezvoltatorului/ constructorului este de a preda apartamentele cu toate masuratorile de utilitati racordate si contorizate.
Multumesc pt raspuns.
Poate m-am exprimat gresit... Blocul a fost construit, s-au vandut apartamentele, insa inca nu s-a constituit asociatia, iar cheltuielile cu apa au ramas pe firma care a construit blocul. Firma a cerut debransarea, iar cei de la Aquatim au debransat tot blocul. Motivul debransarii sustinut de dezvoltator a fost ca nu isi poate recupera banii de la noi pe facturile ce se emit pe firma pana la constituirea asociatiei. Noi achitasem facturile de apa la aquatim. La debransare nu am fost anuntati nici de firma, nici de aquatim.
Mentionati, citez: "....Motivul debransarii sustinut de dezvoltator a fost ca nu isi poate recupera banii de la noi pe facturile ce se emit pe firma pana la constituirea asociatiei. ..."
Daca cheltuielile cu apa au ramas la constructor nu inteleg de ce platiti la Aquatim (cu care nu aveti contract incheiat, cum se masoara consumul ?) si nu la firma de ctii. care are probabil un contor general care inregistreaza consumul pe tot blocul.
Notificati oficial dezvoltatorul/constructorul imobilului sa remita furnizorului de utilitati c/v facturi achitate de locatari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata utilitatilor si debransarea de la colterm intr-un condominiu carmencristian carmencristian in anul 2012 in cladirea cu 4 apartamente identice (cladire bransata printr-un sistem interior comun la reteaua publica de incalzire a orasului) in care ... (vezi toată discuția)
Probleme apa-canal mamazzz mamazzz Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit acum 3 ani. Pentru furnizarea si inregistrarea platii apei de catre Apa-canal se intocmeste de la bun inceput o ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)