avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisia de disciplina

Daca esti chemat de catre firma unde lucrezi in comisia de disciplina pe motiv ca ai "furat" forțandu-te sa-ti dai demisia te pot concedia?Iti pot desface conteactul de munca?Mentionez ca acea convocare a fost facuta in scris.
Cel mai recent răspuns: GRATIELA8 , utilizator 14:02, 21 Martie 2018
Astfel de "presiuni" - in scopul formularii demisiei apar atunci cand angajatorul nu are motive temeinice pentru concedierea individuala....
Va pot desface c.i.m. disciplinar, dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare.

In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Elena714 Elena714 În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)
Reprezentant salariat la cercetare administrativa dorel13 dorel13 Cand se face o cercetare administrativa si nu exista sindicat in societate, muncitorul cercetat administrativ are dreptul sa fie insotit de un reprezentant al ... (vezi toată discuția)
Contract munca Alexandrarares Alexandrarares Buna seara, Un angajat al unei societati a parasit locul de munca in urma cu 3 ani fara sa semneze o demisie si ,actualmente, departamentul de resurse umane o ... (vezi toată discuția)