avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administratorul firmei poate fi maistru de ucenicie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administratorul firmei poate fi maistru de ucenicie pentru angajatii sai?

Administratorul unei pensiuni, absolvent al ASE, sectia Turism, detinator al unei diplome de formator, poate fi maistru de ucenicie pentru cele trei receptionere, angajatele sale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 22 Martie 2018
Conform art.5 din Legea 279/2005, angajatorul are obligația de a desemna un coordonator de ucenicie care îndrumă ucenicul în vederea dobândirii competențelor profesionale necesare calificării pentru care se organizează ucenicia la locul de muncă.

Potrivit art.206 alin.2 C.mun., formatorul este numit de angajator dintre salariaţii calificaţi, cu o experienţă profesională de cel puţin 2 ani în domeniul în care urmează să se realizeze formarea profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucenicia la locul de munca dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Pentru ca o societate sa poata incheiea contracte de ucenicie la locul de munca trebuie sa fie acreditata ca furnizorului de formare ... (vezi toată discuția)
Ucenicia de la locul de munca katy_ru38 katy_ru38 persoana care pregateste ucenicul, poate fi fara autorizatie de formator de formare profesionala? [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu ... (vezi toată discuția)
Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de ... Anairam09 Anairam09 Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de înfrumusețare ce obligații are angajatorul fata de un ucenic ? Se plătește postul de ... (vezi toată discuția)