avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale riscurile administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

riscurile administratorului

Buna ziua ,
Am nevoie de consultanta intr-o problema foarte delicata . Sunt administrator si unic asociat al unei firme de distributie pusa pe picioare de banii unor terte persoane bani ce au fost introdusi in firma sub forma de contracte de imprumut urmand ca firma sa le-o vand in momentul in care expira sediul initial facut intr-un birou de avocat . Unul dintre baietii cu banii a fost angajat in firma ca director general pana in urma cu o luna cand a luat decizia ca toti angajatii sa figureze ca agenti comerciali . Acum o saptamana ne-a venit pe adresa sediului ( la avocat) o sentinta judecatoreasca de executare silita pentru recuperare de bani de la un furnizor sentinta care s-a dat in lipsa vreunui reprezentant legal din partea firmei mele . Baietii au demarat deja procesul deschiderii unei alte societati si vor sa factureze toata marfa existenta acum in stoc la firma mea . As vrea sa stiu la ce riscuri ma expun si ce pot eu sa fac in continuare in fata acestor probleme tinand cont de faptul ca pana acum eu nu am luat nici o decizie in ce priveste activitatea firmei ci am fost doar calul de bataie ???!!!...Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 18:18, 28 Octombrie 2009
Daca cesionez firma pe numele unuia dintre ei pot face ceva acte aditionale sau contracte prin care in caz de insolventa sa raspunda ei in cazul BO avalizate ?
Doar daca dupa cesionare, solicitati restragerea biletelor avalizate de dvoastra care vor fi inlocuite cu altele semnate de noul administrator. Daca biletele au ajuns la scadenta si nu au fost platite, de ele raspundeti tot dvoastra, chiar daca intre timp iesiti din firma.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Din pacate biletele avalizate au fost scadente si nu s-au platit . Mai poate fi alta portita in afara de aceasta ? Eu personal ma gandeam sa imprumut ca persoana fizica aceasta firma cu o suma egala cu cea a biletelor avalizate ( imprumut fictiv) iar in cazul unei insolvente sa imi pot recupera banii de la baieti pentru a-mi plati datoriile rezultate din biletele avalizate . Daca vi se pare o solutie viabila sau daca aveti altele va rog sa ma ajutati .
MULTUMESC DIN SUFLET
Nu cunosc aceasta "smecherie", dar nu inteleg, daca tot aveti banii, de ce nu stingeti datoria cu acele BO. At fi legal si ati scapa de problema aceasta care atarna cel mai greu in defavoarea dvoastra. Nu stiu de ce incercati sa faceti aceste "inginerii", cand de fapt lucrurile se rezolva simplu si fara sa va mai bagati in alte "combinatii". Cred ca sunteti influentat de colegii care din cate vad eu se ocupa numai cu prostii.
Un sfat de la mine. Pentru a face "smecherii" trebuie sa stii sa le stapanesti si sa cunosti toate aspectele. Am vazut o gramada de baietasi pusi pe captuiala, care cred ei ca le stiu pe toate, preferand sa insele pe toata lumea. Din pacate pentru ei, "inteligenta" ii cam da de gol si se incurca in cele din urma in propriile capcane.
Daca nu sunteti ca ei, incercati sa gasiti solutii legale, portite care se deschid si nu va lovesc unde va doare mai tare.
In privinta solutiilor, ar trebui sa explicati mai pe larg ce este cu aceste BO, care inteleg ca le-ati emis, avalizat si care au ramas neplatite. Au fost investite cu titlu executoriu? Ce s-a intamplat cu ele? Ce se intampla in prezent cu firma? S-a cerut "executarea" si de catre cine?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Daca as avea acesti bani as plati biletele dar nu ii am si ei au zis ca ma scapa de raspunderi daca le cesionez firma . In acest caz de cesionare eu imi asum riscul ca peste ceva vreme ei sa duca firma de rapa si eu sa platesc avalizatele . Daca as proceda cum v-am zis prin introducere bani in firma doar pe hartie as avea o siguranta ca in cazul in care firma intra in insolventa imi pot recupera de la ei banii pe care trebuie eu sa ii platesc catre furnizorul caruia i-am eliberat documente avalizate. Firma in momentul de fata are probleme cu un alt furnizor care a refuzat o conciliere din cauza ca el e mare si tare si ne arata el noua . Asta este problema cea mare daca raman cu firma raspund eu de tot ce se va intampla si imi asum toate riscurile ca la un moment dat sa intru in insolventa sau le-o cesionez lor si imi asum riscul ca ei sa o bage in insolventa fara ca eu sa pot face nimic . Din motiv ca sunt presat sa le-o cesionez fiindca sediul trebuie schimbat am gandit acest imprumut pe hartie ca o asigurare personala ca o sa am bani de platit avalizatele in cazul insolventei . Precizez ca nu am nimic pe numele meu si lucrez in firma impreuna cu sotia pe un salar care ne permite un trai decent si atat . De aceea am nevoie de sfaturi fiinca nu am stiut in ce ma bag cand am deschis firma , acum e prea tarziu sa mai schimb ceva si caut solutii sa nu fiu nevoit sa platesc din salar tot restul vietii pentru lipsa mea de informare .

Alte discuții în legătură

Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)