avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia sociala minima garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia sociala minima garantata

Mama mea are cotizati 7 ani si are varsta de 62 de ani, poate benefia de pensia sociala minima garantata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dananica , utilizator 22:07, 23 Martie 2018
Pentru a beneficia de pensie, conform legii în vigoare, are nevoie de 15 ani stagiu de cotizare.

Vârsta de pensionare o are, dar nu are stagiul minim de 15 ani cotizare - vechime în muncă.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Dapix, utilizator
Din cate am vazut la tv a intrat in vigoare un venit minim social sau un fel de indemnizatie care poate fi acordat persoanelor care nu au cotizat suficient pentru a beneficia de pensie.doresc sa stiu daca mama mea poate beneficia de acest menit minim social care in momentul de fata ar fi 540 de lei .
Multumesc.
Asteptati sa apara noua lege.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie socială minimă garantată. Întrebare : pensionar la ... gherghes gherghes PENSIE Socială minimă garantată. Întrebare : Pensionar la Casa Națională de Pensii cu 466 lei lunar, 7 ani vechime in muncă,, cu domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ... zre zre Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ce opțiuni de pensie exista? Pensia pentru limita de vârstă impune un stagiu de cotizare de ... (vezi toată discuția)