avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ...

Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ce opțiuni de pensie exista? Pensia pentru limita de vârstă impune un stagiu de cotizare de 15 ani,dar am citit undeva ca se poate și dacă ai contribuit între 10 și 15 ani . E adevărat?
Cel mai recent răspuns: madalina0106 , utilizator 10:35, 7 Noiembrie 2023
Nu.
Banuiesc ca mai poate cumpara 2 ani, nu?
Pentru a face stagiul minim de 15 ani...
Potrivit Legii 127/2019, care va intra in vigoare la 01.09.2023, in situația pensionarilor care au realizat stagiu de cotizare cuprins între 10 și 15 ani, pensia minimă se stabilește în funcție de stagiul de cotizare realizat, într-un procent de 40% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, la care se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat între 11 ani și 14 ani inclusiv.
Deci si cei care au facut varsta de pensionare dar nu au fost eligibili inainte sa primeasca pensie acum or sa primeasca ? am 11 ani de vechime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa stiu daca, conform noii legi a pensiilor ... MinaLumi MinaLumi Buna ziua! As dori sa stiu daca, conform noii legi a pensiilor nr. 127/ 2019 (care va intra in vigoare pe 1 sept. 2023), anii de facultate (5 ani) si perioada ... (vezi toată discuția)
Daca am 10 ani pe cartea de munca, atat am cotizat pot iesi la ... Akyy Akyy Daca am 10 ani pe cartea de munca, atat am cotizat pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Ani de facultate, vechime pentru pensie dannuca dannuca Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca anii de facultate sunt luati in considerare ca vechime pentru pensie si in ce mod, adica daca acea perioada, de cinci ... (vezi toată discuția)