avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetarea contractului de munca in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetarea contractului de munca in timpul concediului medical

Buna seara, Tatal meu se afla intr-o situatie delicata, el fiind internat in spital si se afla in concediu medical de 2 saptamani. Decizia de pensionare (anticipate) a fost trimis catre societate la care lucreaza, insa tata nici nu a luat in mina decizia find internat la spital. De la societate au transmis ca de maine vor desface contractul de munca pentru ca au primit decizia. Intrebarea mea este daca pot face acest lucru(adica desfacerea contractului in aceasta situatie) daca tata afla in concediu medical? si daca are vreo sansa sa faca contestatie de recalculare daca nu este de acord cu pensia calculata? Si cum poate sa-si cere sa nu inceteze contractul de munca? (sper sa fiu inteles si cer scuze pentru greselile gramaticale) Mutumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 1 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Codul Muncii
art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II; [alin. (1) lit. c) teza a doua, prima ipoteza - declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 759/2017]
.....

art.49
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

2. In speta, angajatorul va proceda corect la incetarea c.i.m.

3. Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti cu contestatia decizei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta barbat ana cornelia ana cornelia Un salariat intr-o unitate de invatamant de stat a implinit varsta de pensionare la limita de varsta la 65 ani fiind internat in spital, operat avand cod 14. ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)