avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana fizica autorizata

As dori sa stiu ce trebuie sa fac si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a lucra ca persoana fizica autorizata.
Cel mai recent răspuns: zuzum , utilizator 09:59, 31 Octombrie 2006
trebuie sa va inregistrati la Primaria de Sector si la Administratia Financiara de sector si apoi puteti da drumul la treaba
Multumesc. Puteti sa imi spuneti ce acte imi trebuie pentru inregistrare?
m-am lamurit.am citit Legea nr. 300/2004. merci
Doresc si eu sa ma autorizez PFA. Dilema mea e legata de Grupa 7487 si daca ma pot autoriza cu ea pentru intocmirea de proiecte pentru constructii civile, avand in vedere ca din "Norme" la nomenclatorul din Anexa 1 nu a fost inclus codul 7420, desi, in continuare arhitectii isi pot face birouri individuale de arhitectura? De ce si cum sunt exceptati de la lege? Iar nu e Legea pentru toti? As dori un raspuns rapid!
In ce conditii poate functiona ca PFA o persoana care doreste sa presteze o activitate clasificata CAEN 7420 (proiectare , consultanta in constructii ) ?????
In normele de aplicare a legii 300/2004 , in lista activitatilor pe care le acopera aceasta lege nu exista si CAEN 7420 .
Unii au obtinut doar un certificat de inregistrare de la Registrul Comertului si functioneaza bine-merci - problema lor .
In lege se mentioneaza ca PFA autorizate in baza legii 507 (abrogata de legea 300/2004) vor merge pe acelasi sistem .....(adica autorizatie vizata anual de primaria de resort ).
Daca renunt la autorizatia veche pe care o am si demarez pt. una noua - in baza carei legi voi functiona ? - spun asta pt. ca e absurd sa platesti anual o autorizatie la primarie daca nu ai nevoia de ea !!!!!
Astept un raspuns care sa ma lamureasca !!!- daca-l are cineva , va rog raspundeti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati - persoana fizica autorizata mihpred mihpred aici am aflat mai multe detalii despre statutul de persoana autorizata, insa ma intereseaza si activitatile pe care le pot autoriza ... spre exemplu: it, ... (vezi toată discuția)
Aplicarea diferita a legii jack electro jack electro E vorba de legea 300/2004, si anume de celebrul deja cod CAEN 7420 care se refera la activitati de inginerie si consultanta. Pentru PFA, la Primaria sect.3 si ... (vezi toată discuția)
I.i. sau pfa pentru realizare prajituri de casa comanviviana comanviviana buna ziua as dori sa fac prajituri acasa in propria bucatarie (daca este posibil)si dupa aceea sa le livrez la diferite magazine si nu stiu ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)