Am imprumutat un "prieten" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum nu-mi mai raspunde la telefon, ma evita total... are mari pb de cand si-a platit ultima rata la un apartament.
Eu am incercat sa "smulg" macar pe e-mail confirmarea ca i-am dat banii, mi-a raspuns si a confirmat imprumutul dar nu si suma explicit. Au trecut mai bine de 6 luni, initial era vorba de 2 saptamani... si deja mi-am pierdut rabdarea cu el. Ce optiuni am? :(
Va sugerez o metoda verificat intr-o situatie identica. Ati imprumutat prietenul P1 cu bani. Cautati un prieten P2 sa va ajute. Discutai cu P2 si faceti cu acesta un contract de imprumut prin care dv luati cu imprumut de la P2 suma de 1500 euro care-i va fi rambursata de P1 la data de..., deoarece acesta este dator catre dv. Prieteneste , aveti urgent nevoie de bani si ati gasit un prieten P2 care va imprumuta iar P1 se obliga sa dea aceasta suma lui P2 peste 3 luni anulandu-se astfel datoria catre dv.
Toata intelegerea sa se faca in 3 dar adevarul sa-l stiti dv cu P2 . Act semnat de toti 3 si asteptati 3 luni sau cat va intelegeti. Dupa 3 luni actionati in instanta impreuna cu P2 de partea dv.
asta imi aduce aminte de un banc dar care poate fi util in situatia dumneavoastra...scrieti-i o scrisoare in care ii cereti sa va dea cei 2500 euro imprumutati...el o sa va scrie ca nu a imprumutat 2500 ci doar 1500,asa veti avea o proba scrisa...
Referitor la imprumutul despre care vorbeam, am gasit un e-mail de la prietenul meu, din ziua in care i-am dat banii in care imi spune ca a chimbat cei 1500 euro la banca, cursul la cat a schimbat, suma in lei si mentioneaza data. Este o proba suficienta? dupa cum decurg lucrurile, putin probabil sa mai obtin vreo hartie scrisa de la el. Multumesc.
e-mailul nu se va admite ca proba in instanta .
singura posibilitate asa cum v-am spus este sa incercati sa-l determinati sa-si recunoasca in scris datoria .
Certificare imprumut
madd
Buna ziua!
Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)