Am imprumutat un "prieten" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum nu-mi mai raspunde la telefon, ma evita total... are mari pb de cand si-a platit ultima rata la un apartament.
Eu am incercat sa "smulg" macar pe e-mail confirmarea ca i-am dat banii, mi-a raspuns si a confirmat imprumutul dar nu si suma explicit. Au trecut mai bine de 6 luni, initial era vorba de 2 saptamani... si deja mi-am pierdut rabdarea cu el. Ce optiuni am? :(
Eu va sfatuiesc sa formulati o actiune in pretentii. Nu lasati tmpul sa treaca doarece actiunea se prescrie in 3 ani. Veti timbra la valoare dar va veti recupera banii de la parat. Veti proba cu martorul pe care il aveti si formula interogatoriu paratului. Succes!
Multumesc pentru sfat. Voi contacta un avocat pentru a incepe demersul deoarece azi m-am intalnit cu el si a refuzat sa-mi dea un inscris, deci nu mai alta cale.
Certificare imprumut
madd
Buna ziua!
Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)