avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune. Cum pot obține bani pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune. Cum pot obține bani pentru o cotă de 20% dintr-un apartament?

Buna ziua, am si eu o intrebare, detin 20% dintr-un apartament, as dori sa primesc bani pentru acea parte, am sanse sa obtin o iesire de sub indiviziune?Mai sunt 2 proprietari, am vb cu un avocat si mi-a zis ca trebuie sa deschid un proces dar ca sunt sanse sa nu castig.E mica partea si acela e apartamentul in care locuiesc celelalte 2 persoane iar instanta s-ar putea sa nu acorde castig de cauza pentru mine.As dori mai multe lamuriri daca se poate.va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Bighydeva , utilizator 16:19, 18 Mai 2018
Sincer nu stiu cu ce fel d eavocat ati vorbit sau ce ati inteles dvs, dar - daca va doriti in bani acei 20% - nimeni nu va poate obliga sa ramaneti in indiviziune. Cei ce locuiesc in imobil se bucura de proprietate 100% desi detin legal doar 80%. Dvs solicitati sa va despagubeasca pt acei 20% de buna voie printr un partaj voluntar sau faceti partajul in instanta. Banii ii veti recupera cu siguranta caci veti putea executa silit - in caz de nevoie - chiar imobilul in discutie.
Ei nu dispun de bani, nu au cu ce sa ma despagubeasca, eu as avea nevoie de bani.Mie avocatul mi-a spus ca este o situatie mai speciala, sta o femeie si cu fata ei, fata are handicap si nu au unde sa se mute, iar instanta nu imi va aproba vanzarea apartamentului.Dar daca ajung totusi in instanta, se scoata apartamentul la vanzare prin licitatie?Trebuie sa platesc un evaluator pentru a sti exact cat valoreaza apartamentul?
Daca se vinde la licitatie primiti cu cca 50 % mai putin la bani.
Nu va recomand asa ceva.

E o situatia incurcata...desi legea va ofera variante...

Ar fi de preferat sa dobanditi in natura imobilul decat sa se vanda.
Ati platit consultatia la avocat sau ati purtat o discutie asa pe fuga in cateva minute?
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am vb cu un avocat la o cafea, e prieten cu un vecin de bloc.Si el a zis ceva de genul, ca la licitatie valoarea e mica si pierde toata lumea.Daca la vanzare libera s-ar obtine 120.000, la licitatie vine vreo 80.000, se pleaca de la valoare hotarata de un evaluator.Sau dvs de ce ziceti ca primesc cu 50% mai putin?Am cheltuieli?Normal cei care pierd platesc execurotul si procesul.
Faptul ca veti pierde toti este clar.
O vanzare la licitatie este un dezastru...
Evaluatorul subevalueaza si apoi cumparatorul o sa dea cat de putin poate...

Se poate intampla si sa nu cumpere nimeni...si sa cheltuiti bani aiurea...
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral in instanta; vanzarea bunuuli prin invoiala sau la licitatie simona_ simona_ Iata speta: In aprilie 2008 am deschis partaj succesoral partaj judiciar in calitate de sotie supravietuitoare, actionand in judecata soacra si cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Partaj proprietate cochintu cochintu buna ziua.as dori sa fiu ajutat sa aflu raspunsul corect la unele intrebari.am sa explic pe scurt situatia.exdista un apartament unde mostenitori sant ... (vezi toată discuția)