avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia de proprietari

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema cu asociatia de proprietari.
31.08.2009 - a avut loc o adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou comitet si un nou presedinte (P2). S-au intocmit 2 procese verbale - unul scris de mine si unul de o alta doamna. In procesul verbal scris de mine am consemnat numai schimbarea presedintelui (P1) si a comitetului executiv.
05.10.2009 - a avut loc alta adunare generala reconvocata in care s-a ales un nou presedinte (P3) si un nou comitet executiv. Alte persoane decat cele alese la sedinta din 31.08.2009.
12.10.2009 - din cauza grevei noul presedinte (P2) a primit cu intarziere hotararea judecatoareasca prin care se confirma numirea acestuia in functie (intre timp fusese deja schimbat cu P3).
20.10.2009 - presedintele care este astazi in functie (P3) a contestat hotararea judecatoreasca (probabil prin recurs - nu cunosc exact termenii) din data de 12.10.2009 pe mai multe motive printre care si faptul ca procesul verbal (cel scris de mine) a fost intocmit in afara adunarii generale (ceea ce este o minciuna).
Cel mai probabil cand va avea loc infatisarea voi fi citata ca martora.

Stiu ca situatia este foarte incurcata de aceea va intreb ce pot face in acest caz? Cum ar trebui sa procedez pentru a iesi din aceasta situatie? Mentionez ca nu am fost niciodata intr-o sala de judecata si nu stiu la ce sa ma astept.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirunelu , utilizator 13:29, 27 Octombrie 2009
@mirunelu, dupa cum vedeti, ne- ati lasat pe toti in ceata
marius cioca a scris:

Iata ce am inteles eu:
1) A avut loc o AG - ales un nou presedinte
2) Acesta probabil s- a retras si a avut loc o alta AG - alt nou presedinte
3) inregistrare judecatorie!!!- nu cred ca are relevanta in instanta nefiind obligatie legala
Presedintele nou ales pare fi in deplina legalitate. Lasand la o parte PV, in instnta pot fi citati ca martori toti cei prezenti la sedinta.

1) corect
2) nu s-a retras. Lumea a dorit sa il schimbe si pe acesta, iar presedintele P1 a strans 20% dintre proprietari si a organizat o noua AG prin care l-au schimbat.
3) nu stiu ce sa va spun legat de asta. Presedintele ales in august (P2) asa a inteles ca trebuie procedat. In plus avea nevoie de o noua stampila (nu stiu daca are vreo relevanta acest lucru) deoarece presedintele schimbat (P1) nu vroia sa o predea.
Presedintele P3 (cel ales ultima data) a facut recurs la aceasta decizie prin care se confirma P2 in functia de presedinte.
ynocentta a scris:

Nu ati precizat concret unde ati incheiat dvs PV care contine hotararile adunarii generale care legal sunt prevazute a fi asumate prin semnatura de catre participanti.
In conditiile in care PV sunt incheiate pe foi volante,fara a fi intocmite in Registrul de PV ,exista posibilitatea sa va treziti cu plangeri sustinute si probate cu n+1 PV

Din pacate la noi situatia este foarte incurcata. Ambele procese verbale au fost incheiate in registre: unul al presedintelui P1 si unul al presedintelui P2. Ambele PV au fost incheiate in timpul aceleiasi sedinte diferenta intre ele este ca unul contine mai multe informatii. Eu m-am apucat in timpul sedintei sa scriu al doilea PV deoarece presedintele in functie atunci (P1) nu vroia sa consemneze faptul ca s-a votat si s-a ales un nou comitet, dar cand a vazut ca eu ma apuc sa scriu un alt proces verbal a consemnat si el faptele.
La noi in bloc nu se poate discuta normal, toata lumea vrea sa dea in judecata pe cineva si am impresia ca totul pleaca de la niste ambitii duse la extrem. Din pacate eu am ajuns la mijloc in aceasta poveste.
Pai iesiti pur si simplu. Va tine cineva la mijloc, acolo?
Dupa cum constat, n-ati facut decat sa scrieti un PV, nu sunteti in comitet, nu sunteti administrator, cenzor....nu-i asa?
@elga50
Nu ma tine nimeni la mijloc. Da, am scris un proces verbal, dar problema este ca atunci in august pe 31 cand s-a ales un nou comitet si un nou presedinte am facut si eu parte din acel comitet. Acum nu mai fac parte din nimic. Sunt doar proprietara.

Alte discuții în legătură

Falsificare proces verbal adunare generala sandelhodo sandelhodo Buna ziua , cer un sfat cum trebuie sa procedez in cazul in care o un proces verbal intocmit la sfarsitul unei adunari generale tinuta la o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Deces presedinte asociatie de proprietari steef steef Buna seara, Care este procedura in cazul in care are loc decesul presedintelelui unei asociatii de proprietari? Din ce ne-am documentat ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Modificare proces-verbal de constituire a asociatiei de proprietari thesys thesys Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari infiintata acum 3 ani, intr-un bloc nou. La momentul respectiv am apelat la o firma in domeniu (de ... (vezi toată discuția)