avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajatii regiei autonome romane (RAR) sunt incadrati ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajatii regiei autonome romane (RAR) sunt incadrati ca si functionari publici?

Angajatii regiei autonome romane (RAR) sunt incadrati ca si functionari publici? Ce statut au acestia din punct de vedere al codului muncii?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
ViliaS, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 29 Martie 2018
Sunt personal contractual ...
Multumesc pentru raspuns.
Intrucat ei sunt personal contractual iar RAR-ul este o institutie de utilitate publica, in baza carei legi din codul penal/codul de procedura penala pot fi acestia cercetati/condamnati pentru savarsirea faptei de luare de mita?
Codul Penal
Art. 289 Luarea de mită
(1) Fapta funcționarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârșită de una dintre persoanele prevăzute în art. 175 alin. (2), constituie infracțiune numai când este comisă în legătură cu neîndeplinirea, întârzierea îndeplinirii unui act privitor la îndatoririle sale legale sau în legătură cu efectuarea unui act contrar acestor îndatoriri.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

art.175
...
(2) De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autoritățile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal bogdan.lucian bogdan.lucian Buna ziua! Am si eu o problema si doresc sa stiu cand intra sau daca a intrat Noul Cod Penal in vigoare (mai exact doresc sa stiu care e pedeapsa pentru luare ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 20 din 29 septembrie 2014 expertul tehnic judiciar este functionar public POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In MO nr. 766/22.10.2014 a fost publicata Decizia ICCJ nr. 20 din 29 septembrie 2014 pentru dezlegarea de principiu a modalitatii de interpretare a ... (vezi toată discuția)