avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va multumesc!Mai bine spus donatie.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
paveldaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: paveldaniela , utilizator 12:45, 31 Martie 2018
Numai la ambasada sau consulat?La notar in Spania nu este valabil?
Si sa fac eu traducerea aici?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
paveldaniela, utilizator
Va multumesc.
Procura se poate face si la un notar din Spania, in schimb, pentru a fi valabila, surorile trebuie sa ceara notarului sa le faca procura in forma autentica iar apoi sa o apostileze acolo, in Spania. Dupa ce o primiti in original, o puteti traduce dupa care trebuie sa legalizati semnatura traducatorului. - Dupa cum vedeti, este mult mai simplu sa incheie procura la consulat. (exista 8 sectii consulare in Spania)
Multumesc!Sunt in zona Benidorm si sunt cam departe de consulat asa ca o fac la notar
daca e valabila
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
paveldaniela, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet: procura este pentru cazul in care surorile nu va lasa dvs tot si au pretentii la anumite bunuri din masa succesorala.
Daca lasa procura si inteleg sa ramana mostenitoare, ar trebui ca in cuprinsul procurii sa mentioneze ca imputernicesc pe alta persoana (nu pe dvs) si pentru donarea catre dvs a cotelor lor de 2/3 din bunul....pe care vor sa vi-l dea dvs.
Deci procura trebuie sa cuprinda 2 operatiuni> dezbaterea succesiunii + donarea cotelor din ...(si aici trebuie specificat exact imobilul care vi-l da dvs)

Alte discuții în legătură

Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)