avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va multumesc!Mai bine spus donatie.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
paveldaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: paveldaniela , utilizator 12:45, 31 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratiile de renuntare numai la Ambasada sau Consulat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este realizata dezbaterea succesorala.

Daca exista intelegere intre succesori, succesiunile pot fi dezbatute, in ordine cronologica, stabilindu-se calitatea de succesor, cotele-parti din masa succesorala, bunurile cuprinse in masa partajabila.

Cotele parti pot fi transmise , prin donatie sau vanzare-cumparare, in functie de manifestarea de vointa a partilor.

Exista si varianta in care surorile renunta la succesiune, renuntarea fiind totala( vizeaza intreaga mostenire ) si neconditionata.

Revocarea declaratiei de renuntare(declaratie notariala ) poate surveni in interiorul termenului de optiune succesorala ( 1 an de la deces ), daca nu exista alti succesori acceptanti.

Surorile dumneavoastra pot da declaratii de renuntare la Consulat/ Ambasada.

Dezbaterea succesorala se realizeaza fara ele, fiind straine de succesiune.

Daca doresc sa fie dezbatuta succesiunea, ele acceptand mostenirea, sa perfecteze o procura speciala, tot in fata institutiilor sus amintite.

Odata ce este realizata dezbaterea succesorala, transferul dreptului de proprietate poate fi facut, daca exista cadastru, intabulare.

Succes!

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va mulțumesc tuturor care mi-ați răspuns!

Ioana Stoica a scris:

Nu este realizata dezbaterea succesorala.

Daca exista intelegere intre succesori, succesiunile pot fi dezbatute, in ordine cronologica, stabilindu-se calitatea de succesor, cotele-parti din masa succesorala, bunurile cuprinse in masa partajabila.

Cotele parti pot fi transmise , prin donatie sau vanzare-cumparare, in functie de manifestarea de vointa a partilor.

Exista si varianta in care surorile renunta la succesiune, renuntarea fiind totala( vizeaza intreaga mostenire ) si neconditionata.

Revocarea declaratiei de renuntare(declaratie notariala ) poate surveni in interiorul termenului de optiune succesorala ( 1 an de la deces ), daca nu exista alti succesori acceptanti.

Surorile dumneavoastra pot da declaratii de renuntare la Consulat/ Ambasada.

Dezbaterea succesorala se realizeaza fara ele, fiind straine de succesiune.

Daca doresc sa fie dezbatuta succesiunea, ele acceptand mostenirea, sa perfecteze o procura speciala, tot in fata institutiilor sus amintite.

Odata ce este realizata dezbaterea succesorala, transferul dreptului de proprietate poate fi facut, daca exista cadastru, intabulare.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tudor_11 tudor_11 am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Lauraromy90 Lauraromy90 Buna ziua!!Mama a decedat in urma cu 3 luni..in urma ei am ramas 4 surori si tatal.vrem sa facem dezbaterea mostenirii ,dar una dintre surori nu este in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)