avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt proprietarul unui apartament în România și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt proprietarul unui apartament în România și doresc să-l vând. Cum să procedez pentru a transfera banii prin bancă în Belgia?

Sunt proprietar al unui apartament in Romania si m-am casatorit in Belgia. Doresc sa vand apartamentul si cu banii obtinuti (plus o diferenta de la partenerul belgian) sa ne cumparam un apartament aici in bruxelles.
Cum sa procedez cu transferul banilor,stiut fiind faptul ca orice tranzactie peste 10,000€ se face prin transfer bancar? Cum pot folosi banii pentru cumpararea altui apart.?
va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 15:17, 5 Aprilie 2018
Cum adica cum sa procedati? Primiti banii in cont. Cum adica cum puteti folosi banii pentru cumpararea altui apartament? Incheiati un contract de vanzare si virati banii in contul vanzatorului. Nu prea inteleg niciuna din intrebarile dvs.
Apartamentul il vand in Romania,in lei,banii virandu-mi-se intr-un cont dintr-o banca din Romania si voi cumpara altul,in Belgia,in euro. asta imi este problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca primiti pretul vanzarii in lei intr-un cont al dvs din Romania, faceti schimbul valutar prin banca, apoi transferati euro din contul cu aceasta denominatie (deschis la aceasi banca, unde veti primi ce rezulta din schimbul valutar) catre contul dvs din Belgia. Costurile asociate sunt cele de schimb valutar si transfer international;
Ambele banci (RO si BE) vor dori sa vada si actul de vanzare inainte de a opera / valida transferul, pentru conformitate cu regulamentele impotriva spalarii banilor.
Cel mai simplu ar fi sâ deschideti 2 conturi intr-o bancâ cu sucursale în Ro.
Un cont în Be unul în Ro, amândouâ în €.
Faceti invetigatiile necesare pt a vedea care sunt costurile: de cont, de transfer, eventual de împrumut (un apartament în Ro nu are aceeas valoare ca în Be, deci veti avea nevoie de un împrumut (atentie, bâncile în Ro practicâ costuri uzuriere 8-9% acolo unde în west puteti obtine în ziua de azi un împrumut la 3.75%).
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt 2 firme cu aceeasi actionari (persoane fizice) si acelasi ... crys20 crys20 Sunt 2 firme cu aceeasi actionari (persoane fizice) si acelasi obiect de activitate, firma A din Romania si A1 din Belgia. Firma A din RO doreste sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Transfer la vânzare din cec românia la banca în italia Danezu15 Danezu15 Bună seara. Locuiesc în Italia și am decis să vând un apartament din România. Cumpărătorul apartamentului poate face transferul integral al sumei de ... (vezi toată discuția)
Specificare valuta la vanzare imobil cu virament bancar dancuc dancuc Buna ziua, Am de gand sa vand un imobil din Romania prin imputernicire si voi cere plata prin virament bancar direct intr-un cont din strainatate care nu este ... (vezi toată discuția)