avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauza abuziva
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauza abuziva

Buna ziua,

Clauze abuzive - [ link extern ]

În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, KROND Solutions SRL, după o colaborare îndelungată, am hotărât să îmi transferul drepturile pe acest domeniu către autoritatea de inregistrarii domenii (ROTLD) , KROND SOLUTIONS SRL (firma TERTA), provider GLOBEHOSTING SRL, se spală pe cap cu această situații.
GLOBEHOSTING (firma principala) mă transferă către KROND SRL, (terti) întrucât menționează că, direct, nu sunt implicați cu aceștia, și doar pe baza afirmației reseller-ului KROND, pot primi cheia pentru transfer.
Mi se cere abuziv o taxă pentru a-l putea transfera către alt registrar, pe care nu sunt de acord să o achit.
Am contactat autoritatea pentru înregistrarea domeniilor în România (ROTLD), nu au cunoștință de acest reseller, și am fost îndrumat să apelez către organele competente.
La ANPC, iti bati capul de pomana, intrucat considera ca petitia este clasata, pe motiv ca ei nu lucreaza prin "terti", iar compania KROND este un tert pe langa GLOBEHOSTING.
Este o situatie delicata, si solicit asistenta din partea unor persoane care s-au mai ocupat de astfel de situatii.
Careva care își poate da cu părerea la astfel de incidente?.
Voi lua legatura cu un avocat, dar mai inainte de toate, imi doresc sa cunosc toate procedura completa pentru a-i putea chema in instanta.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:03, 4 Aprilie 2018
Oricât de delicată e situația, importante sunt contractul de hosting, cum s-a desfășurat și ce mai e de rezolvat. Înțeleg că nu vă grăbiți, fiindcă vreți să-i chemați în instanță. Website-ul e al dvs sau e al unei firme?
Website-ul imi apartine, intrucat am infiintat o societate in cadrul acestui an, si doresc sa imi desfasor activitatea, sub toate formele legale posibile.
Puteti oferi mai multe detalii?
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
rackem97, utilizator
Sunt cateva lucruri pe care nu le spuneti clar, deci ce e mai jos sunt doar generalitati:
1. Website-ul nu va apartine fiindca ati infiintat societatea, ci fiindca l-ati cumparat acum...ani. Nu conteaza prin cine.
2. Pentru asta ar trebui sa aveti contract si dovada de plata. Fiindca altfel nu puteti dovedi proprietatea.
3. Din acelasi motiv, daca va cauta cineva pe whois ar trebui sa va gaseasca.
4. Daca nu aveti probleme financiare, legale sau de alt fel, nerezolvate, cu firma de hosting, vorbiti mai intai la ICI ([ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
adriandimitriu, utilizator
Cred ca nu s-a înțeles foarte bine. Domeniul a fost achiziționat de către mine și dețin toate facturile concludente, dar nu exista niciun contract efectuat.
Domeniul este achiziționat sub forma de persoana fizica.
pare in regula.
tehnic vorbind, cum de nu puteti sa va administrati contul din interfata rotld? si eu am site-ul pe persoana fizica si merge bine mersi. iar registrarul nu are a se baga in administrarea din rotld.
dar probabil ca ceva imi scapa

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra unui domeniu rezervat Bogdan V Bogdan V Buna ziua, Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de ... (vezi toată discuția)
Protectie identitate doar contra cost bizman bizman Detin un domeniu de internet inregistrat la o firma din Romania. La prelungirea pe un an am avut surpriza sa mi se faca factura proforma in care am avut ... (vezi toată discuția)