avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul asupra unui domeniu rezervat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul asupra unui domeniu rezervat

Buna ziua,
Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de exemplu, sa preia drepturile asupra utilizarii aceluiasi domeniu? Repet, domeniul este rezervat si platit la firma de hosting din Romania, dar am primit avertismente din China ca se doreste utilizarea aceluiasi domeniu. Firma de hosting zice ca desi le-am platit pe un an gazduirea si inregistrarea domeniului, ei "nu garanteaza nimic in legatura cu domeniul rezervat". OK, nu este inregistrat ca marca acest domeniu, dar totusi daca am platit pentru el, nu este normal sa il si am?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Bogdan V , utilizator 15:20, 17 Noiembrie 2010
Daca aveti un domeniu .com, nu vi-l pot lua decat la ICANN si arbitrajul dureaza 1-2 ani, costa 1500$, este complicat. Prin urmare, daca domeniul international este inregistrat cu datele dumneavoastra (verificati whois la Godaddy.com de exemplu), doar dvs puteti face modificari la el.

Daca va certati cu intermediarul de la care l-ati cumparat, puteti cere oricand "codul de transfer" al domeniului international si sa va transferati la alt registrar la care sa achitati in viitor taxa de prelungire anuala a acelui domeniu. Va recomand sa faceti asta cat mai repede, pentru a a va proteja domeniul de acel prestator neserios.
Multumesc pentru raspuns. Mi-ati putea recomanda un provider (de incredere) de hosting din Bucuresti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie identitate doar contra cost bizman bizman Detin un domeniu de internet inregistrat la o firma din Romania. La prelungirea pe un an am avut surpriza sa mi se faca factura proforma in care am avut ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva rackem97 rackem97 Buna ziua, Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)