avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Stergere Birou Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Stergere Birou Credite

Buna ziua,

Care ar fi temeiul legal pentru a formula o cerere catre banca pentru a sterge istoricul negativ din Biroul de Credit, avand in vedere lipsa instiintarii prealabile a debitorului
Cel mai recent răspuns: ankalaura85 , utilizator 13:02, 4 Aprilie 2018
Daca banca nu a anuntat clientul anterior raportarii la Biroul de credit, inregistrarea este nula. Mai exact, bancile au obligatia legala de a-si anunta clientii cu minimum 15 zile inainte de a-i raporta ca restantieri. Prevederea a fost instituita printr-o decizie a ANSPDCP – Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, tocmai pentru a evita inregistrarile eronate si de a oferi clientilor posibilitatea de a-si lamuri situatia si de a plati restanta. Deci notificati bancii cu cerere cu confirmare de primire sa va stearga din baza de date .Daca refuza adresati-va ANSPDCP-Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal care ii va sanctiona....
S-ar putea ca banca sa va trimita o instiintare si sa va blocheze din nou apoi in mod legal.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inf-u paci! emanuelbena emanuelbena Acum 3 ani de zile am facut un imprut la un INF , Icredit mai pe scurt , am avut o intarziere de plata de 67 de zile deci cu 30 de zile mai mult decat prevedea ... (vezi toată discuția)
Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit...... maryan27 maryan27 Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate ... (vezi toată discuția)