Închiriere mașină în Italia: la sosire am fost nevoit să plătesc mult mai mult decât suma confirmată la rezervare. Cum ar trebui să procedez pentru a rezolva această situație neplăcută și a recupera suma luată abuziv?
Am inchiriat o masina de la firma AVIS in Italia. Am facut rezervarea si plata pe internet prin site-ul lor, platind suma de 170 eur. Primesc mail-ul de confirmare si plec spre Italia. Cand ajung in aeroport sa ridic masina, aflu ca de fapt valoarea sumei pentru inchiriat este 350 eur. Angajatele de la receptie imi spun ca este o gresala in sistem pe care ele nu o pot repara si imi sugereaza sa iau masina si sa contactez customer service-ul sau sa renunt la masina. Sunt obligat sa iau masina pentru ca am nevoie de ea. Ziua urmatoare descriu speta intr-un email catre customer service-ul AVIS. Nu primesc nici un raspuns in 10 zile, returnez masina si refuz sa semnez documentul de predare unde scrie ca trebuie sa platesc diferenta pana la 350 eur. Ajung acasa si ma trezesc ca imi sunt luati din cont banii pentru diferenta.
Cum ar trebui sa procedez pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta si a recupera suma luata abuziv?
Va multumesc pentru raspuns. Intre timp am reusit sa contactez telefonic serviciul AVIS clienti din Italia care mi-au confirmat ca a fost o eroare in sistemul lor, urmeaza ca diferenta de bani pana la 350 de euro sa imi fie returnata in maximum 15 zile lucratoare.