avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poluare pânza freatica cu hidrocarburi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poluare pânza freatica cu hidrocarburi

Buna ziua, lângă casa mea se afla o stație PECO, acum o săptămâna, din cauza nivelului crescut de apa ( risc de inundații ) bazinele cu benzina au fost inundate, au scos apa cu cisterna 2 zile, i-am surprins in prima noapte ca deversau cisterna pe câmp, circa 100 de metri de casa mea. Problema acum este ca apa de la robinet miroase a benzina. As vrea sa stiu ce pârghii legale am pentru ai trage la răspundere și pentru a soluționa problema aceasta, ca pe viitor sa nu se mai intample( in zona noastră pânza freatica este sus) . Va Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
ginitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:41, 26 Mai 2018
buna ziua, pana acum am facut 7 sesizari, dar nimeni nu ma ia in seama...tind sa cred este cu iz de mita...chiar acum fac plangere la ministerul sanatatii...sa stiti ca nu imi face placere sa imi pierd timpul cu sesizarii, reclamatii si plangerii dar nu am incotro, am 2 copii mici
(cel mic are 3 luni) si sunt nevoita sa aduc apa cu bidoanele de la o fantana publica situata la aproximativ 20 de km
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
ginitza, utilizator
buna ziua, am facut sesizari scrise, dar pana acum nu s-a luat nici o masura, s cei de la DSP Dambovita mi-au dat senzatia ca vor sa musamalizeze sau mai bine spus sa contureze situatia in favoarea benzinariei. sunt disperata acum fac sesizare la Ministerul sanatatii, am 2 copii mici pe care ii spal cu apa adusa de la vreo 20 de km...simt ca ma lupt cu morile de van. Am sesizat Isu si le-a semnalat faptuyl ca se fumeaza in benzinarie, au venit, au vazut si au plecat au dat o amenda de 3500 de ron) au mai avut si nerusinarea sa imi zica ac cele semanlate de mine exced sfera de competenta ISu. Stau si ma intreb, de fapt, institutiile in slua cui sunt: a celor puternici si cu multi bani/ sau in slujba cetateanului? aaa si am fost in audienta la Isu Dambovita si stiti ce au zis , ca pana nu e cu victima nu pot lua masuri concrete( in sesizare am semnalat faptuil ca in aer se simte miros puternic de benzina)
am sunat si miau spus ca ei nu unt precum politia sau ISU nu au permanenta
Din pacate, situatia nu este simplu de rezolvat, atata timp cat se pune in balanta inchiderea unei benzinarii. Va trebui sa insistati cu sesizarile desi este greu de crezut cum si cand se va rezolva.
Ar trebui sa faceti determinari cu firma respectiva in zile diferite si la ore diferite. Sa va emita buletine de determinare.
O solutie de durata si destul de costisitoare poate fi o actiune in instanta impotriva poluatorului cu conditia sa detineti documente care sa ateste poluarea (buletinele de determinare noxe), sesizarile facute si raspunsurile primite. In instanta puteti cere sa se aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea mediu/ protectia muncii cu recoltare probe de apa din panza freatica pentru stabilire toxicitate.
Pentru baut si gatit, preventiv, este bine sa va procurati bidoane cu apa plata din market sau sa luati legatura cu o firma care aduce apa plata la domiciliu, contracost.
Este destul de ciudat raspunsul DJSP care are in urmarire sursele de apa pentru baut.
Nu este rau daca notificati in scris, firma de care tine benzinaria respectiva asupra mirosului de benzina si al poluarii panzei freatice, ori de cate ori aveti indicii.
Va multumesc pentru raspuns, am vorbit cu reprezentanti benzinariei, nu recunosc ca problema este de la ei, este o idee buna aceea de a le face o adresa scrisa, Pentru baut am deja sticle si bidoane pline cu apa, Am discutat cu comisarul sef al garzii de mediu si mi-a spus ca benzinaria nu mai poate functiona cu aceste bazine, a declinat problema catre garda de mediu pe raza careia are sediu social firma, adica Adunatii Copaceni Giurgiu. acum trebui sa astept sa ii notifice cei de la Garda de mediu Giurgiu si sa vad ce masuri o sa se ia cu ei. Nu imi doresc sa se inchida statia Peco, deoarece sunt oameni care lucreaza si nu imi doresc sa isi piarda locurile de munca, dar atat timp cat nu respecta nortmele in vigoare nu pot sta cu mainile in san

Alte discuții în legătură

Nereguli benzinarie ginitza ginitza buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ... ioana zamfirescu ioana zamfirescu Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca ... (vezi toată discuția)