avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poluare pânza freatica cu hidrocarburi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poluare pânza freatica cu hidrocarburi

Buna ziua, lângă casa mea se afla o stație PECO, acum o săptămâna, din cauza nivelului crescut de apa ( risc de inundații ) bazinele cu benzina au fost inundate, au scos apa cu cisterna 2 zile, i-am surprins in prima noapte ca deversau cisterna pe câmp, circa 100 de metri de casa mea. Problema acum este ca apa de la robinet miroase a benzina. As vrea sa stiu ce pârghii legale am pentru ai trage la răspundere și pentru a soluționa problema aceasta, ca pe viitor sa nu se mai intample( in zona noastră pânza freatica este sus) . Va Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
ginitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:41, 26 Mai 2018
le-am dat voi sa ia probe de la robinet sa faca si ei analize la apa, si bineinteles ca a iesit produs petrolier , dar foarte ciudata forma in care a fost dat rezultatul adica sub 0.05 mg/l....mi-au spus ca apa este buna de baut...ori nu stiu ori se prefac ...dar in lege nu exista limita admisibila pentru benzina...
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
ginitza, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza si dvs. Garda de mediu din zona.
Poluarea cu benzina a panzei freatice poate fi cauzata numai de scurgeri/ fisuri la rezervoare si/ sau conducte, in portiunile ingropate.
Puteti solicita de la Garda de mediu un plan cu panza freatica din zona si urmarind traseele (in special) se pot depista scurgerile. In zona scurgerilor, iarba este decolorata, chiar arsa, iar pamantul este imbibat cu benzina. Produsul petrolier se scurge prin gaurile din pamant si ajunge in panza freatica.
Daca se depisteaza locul scurgerilor se poate remedia. Firma ar trebui sa fie interesata pentru a remedia situatia, deoarece daca nu se remediaza va primi dispozitie de inchidere.
Gasiti aici calitatea apei potabile prevazuta de lege:
[ link extern ]
Apa trebuie sa fie incolora (fara culoare), inodora (fara miros) si insipida (fara gust).
Daca apa contine produse petroliere (chiar % infim) are aspect uleios, culoarea este neclara spre maroniu-roscat, miroase (miros intepator la benzina) a produs petrolier si probabil, gustul este usor alterat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu scuze pentru intarziere: sunteti intr-o situatie ingrata si iata de ce lumea nu se inghesuie sa va rezolve:
Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile
Art. 3. -
........................................
(2) Se exceptează de la prevederile prezentei legi:
...............................................................................
b) apa potabilă provenind de la producător de apă individual, care furnizează mai puțin de 10 m3 în medie/zi sau care deservește mai puțin de 50 de persoane, cu excepția cazului în care apa este produsă ca parte a unei activități comerciale sau publice.

(3) Pentru cazurile prevăzute la alin. (2) lit. b) autoritatea de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București, va informa populația în cauză asupra acestor exceptări și asupra oricărei măsuri ce poate fi luată în vederea protejării sănătății de efectele adverse rezultate din orice fel de contaminare a apei potabile. În situația în care se evidențiază că prin calitatea ei o astfel de apă ar putea constitui un potențial pericol pentru sănătate, populației afectate i se vor face de îndată recomandările de rigoare, conform Normelor de supraveghere, inspecție sanitară și monitorizare a calității apei potabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli benzinarie ginitza ginitza buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ... ioana zamfirescu ioana zamfirescu Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca ... (vezi toată discuția)