avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Contestație împotriva unui proces verbal, vigneta
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Contestație împotriva unui proces verbal, vigneta

Bună ziua, incep prin a spune că am aflat de această amenda în momentul când am fost sa plătesc impozitele pe locuință, funcționarul public,mi a spus că nu poate să mi încaseze banii pe motiv că am o amendă de vigneta de pe urma unui autoturism,ce l am vândut cu aproximativ un an de zile in urmă,acesta fiind radiat de pe numele meu din evidenta primăriei,eu neprimind niciun PV,la adresa de domiciliu actuală, mergând la arhiva primăriei,am aflat de acel PV, că a fost trimis la o adresă ce nu o mai.ai am de 10-12 ani, în acest caz,m ai e vorba de acele 15 zile de termen,in depunerea contestației? De ce documente am.nevoie pt a depune o contestație? Va mulțumesc!!!o zi deosebita
Cel mai recent răspuns: rafaelrafael , utilizator 22:04, 4 Aprilie 2018
Termenul de 15 zile este un termen de decădere astfel că expirarea acestuia atrage pierderea dreptului de a mai promova plângerea contravenţională. Totusi, potrivit art. 186 alin. (1) C.proc.civ. partea care a pierdut un termen procedural va fi repusa in termen numai daca dovedeste ca intarzierea se datoreaza unor motive temeinic justificate. Avand in vedere faptul ca procesul-verbal de contraventie a fost comunicat la o alta adresa, luandu-se cunostinta de acesta pur intamplator, se poate solicita instantei repunerea in termenul de a formula plangere contraventionala. Astfel, alin. (2) al art. 186 C.proc.civ. prevede ca partea trebuie sa indeplineasca actul de procedura in cel mult 15 zile de la incetarea impiedicarii, cerand totodata repunerea sa in termen, cerere care va fi rezolvata de instanta competenta sa solutioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat in termen.
Va mulțumesc pentru atenție și răspunsul dvs...o seara frumoasa!! Sărbătoarea învierii Domnului să vă aducă liniște și pace!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație împotriva unui proces verbal, vigneta rafaelrafael rafaelrafael Bună ziua, incep prin a spune că am aflat de această amenda în momentul când am fost sa plătesc impozitele pe locuință, funcționarul public,mi a spus ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? ddianna ddianna Buna ziua, Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat de pe un post unic omul_muncii omul_muncii Am fost disponibilizat in 2011 de un post unic de la o institutie din CNPAS. Nu am stiut ca este o ilegalitate, mai pot acum revendica lipsa de legalitate ... (vezi toată discuția)