Buna ziua.
Am găsit aproape tot ce trebuie despre obligațiile fiscale ale PFA-urilor,mai puțin despre PFA cu norma de venit. Caenul meu permite opțiunea pe norma de venit în judetul meu, la o valoare de 17400 lei. In ianuarie (înainte de răscoala fiscala),ca în fiecare an,am depus 600 optând sa mi se impute doar CASS,fiind și anul trecut la o normă de 15000.
Întrebarile mele sunt:
1.Mai trebuie sa completez 212?
2.Daca da,va trebui sa trec încasările de anul trecut,sau estimarea de anul acesta,sau va fi luată în calcul norma?
Vă întreb deoarece pentru anul trecut nu depășesc plafonul de 22800,dar pentru anul asta,da.Adica se va considera norma de venit sau suma reală care o voi incasa anul asta?
Menționez că nu am văzut cum arată formularul 212,iar pe SPV încă nu am primit răspuns la aceleași întrebări.
Contributiile se calculeaza prin aplicarea procentelor 10% cass si 25% cas la valoarea plafonului 22800 lei adica 12 x valoarea lunara a salariului minim pe economie. Daca norma de venit anuala este sub plafon, nu veti plati contributii.
Limita pentru d212
mirceani
Este depunerea declaratiei 212 la ANAF obligatorie pentru orice venit, sau exista o limita de venit minim sub care NU mai esti obligat sa depui aceasta ... (vezi toată discuția)