avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l ...
Discuție deschisă în Executare silită

cat reprezinta avansul pe care creditorul trebuie sa-l plateasca executorului

Va rog sa-mi spuneti, care este suma pe care creditorul trebuie sa o achite executorului judecatoresc in vederea demararii executarii silite. Este prevazut undeva daca creditorul trebuie sa achite un anumit procent din valoarea executarii silite
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 14:29, 5 Aprilie 2018
Art.39 alin.3) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti prevedede: Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului.
Insa, asa cum observati, este vorba doar de punerea in executare a hotararilor judecatoresti, nu si a altor titluri executorii.
Care este totusi valoarea avansului, pentru ca eu am platit executorului jumatate din cheltuielile de executare. Va multumesc pentru amabilitate
Executorul judecatoresc poate avea un onorariu de pana la 10% din creanta ce urmeaza a fi recuperata. La acest onorariu se adauga cheltuielile de executare . Ar fi trebuit sa primiti o detaliere a cheltuielilor executorului, iar de acolo sa va puteti edifica in legatura cu onorariul perceput si cheltuielile pe care le preconizeaza. Oricum , cheltuielile de executare o a le recuperati, in cazul in care debitorul este solvabil.
Acest lucru il stiu si eu, dar totusi cred ca nu ati inteles intrebarea mea.
deci care este valoarea avansul inaintat de creditor conform Art. 3717

(1)Partea care solicită îndeplinirea unui act sau a altei activităţi care interesează executarea silită este obligată să avanseze cheltuielile necesare în acest scop. Pentru actele sau activităţile dispuse din oficiu, cheltuielile se avansează de către creditor..
Cum se calculeaza acest avans. Va multumesc oricum pentru raspuns. Sunteti singura persoana care mi-a raspuns
Poate au ei ceva norme interne privitoare la valoarea avansului. Pentru onorarii minimale vedeti Ordinul 2561/2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)