avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot evacua in regim de urgenta chiriasii, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot evacua in regim de urgenta chiriasii, in calitate de proprietar?

Buna ziua,

Parintii mei sunt intr-o situatie medicala dificila, unul dintre ei isi traieste ultimele zile. Trebuie sa ma intorc in apartamentul proprietare personala (in contractul de proprietate este mentionata si mama cu drept de decizie in caz de vanzare - nu pot vinde fara ea; amandoi au mutatia la acest apartament) unde voi avea grija de ei.

Apartamentul este inchiriat pe 1 an, contract inregistrat la ANAF, expira in 20 nov. 2018. Din cate imi dau seama, chiriasii nu vor sa paraseasca locuinta pe cale amiabila cat mai repede si nu stiu ce demersuri legale trebuie sa urmez pentru a realiza acest lucru in regim de urgenta.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
Costel Cristea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costel Cristea , utilizator 20:33, 4 Aprilie 2018
Va trebui formulata o actiune in vederea evacuarii...
In contract este prevazuta rezilierea contractului pe cale amiabila sau cu un preaviz de 30 de zile. Pot merge pe aceasta cale, banuiesc?
Avand in vedere precizarea dv
Din cate imi dau seama, chiriasii nu vor sa paraseasca locuinta pe cale amiabila
,parcurgeti etapa notificarii oficiale pentru rezilere in termenul contractual stabilit-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Notificarea oficiala - imi puteti da mai multe detalii? Este valid si un e-mail sau este necesara semnarea unei hartii cu notificarea de reziliere de catre chiriasi? Si cum procedez daca nu doresc sa semneze? Cum dovedesc ca au luat la cunostinta notificarea?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)
Chirias rauvoitor AlexandruCP AlexandruCP Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie; am un chirias care nu doreste sa plece? Din pacate nu am semnat un ctr de inchirierem mergand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)