avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In contract se prevede ca oricare dintre parti poate rezilia contractul oricand, cu un preaviz de 30 de zile.

Am doua intrebari:

1.daca nu primesc chiria, lunar, asa cum este stipulat in contract, atunci pot sa dau preaviz de 30 de zile pentru rezilierea contractului si sa-l evacuez pe chirias?

2.daca urmare a unui preaviz al meu, sau la incheierea termenului de un an, chiriasul NU vrea sa plece, ce pot sa fac ?

Daca intrebarea nu este pusa la categoria potrivita, atunci am marea rugaminte sa fie mutata de catre un moderator.

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
mic57, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:57, 30 Septembrie 2015
Încheiați contractul la un notar public inserând în contractul de închiriere următoarea clauză:
-în cazul în care locatarul nu plăteşte chiria în cuantumul stabilit o perioadă de peste __ de zile de la data scadentă, locatorul va rezilia contractul de plin drept, fără punere în întârziere, fără altă formalitate şi fără intervenţia instanţei de judecată.
Dacă sunt îndeplinite condițiile pentru activarea clauzei, notificați locatarul privitor la rezilierea de drept a contractului.
Dacă nu vrea să plece procedați la evacuarea lui.
1-In caz de nerespectare obligatii contractual asumate,este bine sa parcurgeti procedura prealabila de notificare oficiala
2-Comunicati notificare oficiala pentru eliberare spatiu ocupat fara drept legal si fara acordul proprietarului,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias rau-platnic doctorudi doctorudi Buna ziua, va rog mult ajutati-ma cu un sfat. Am un spatiu pe firma inchiriat catre o alta firma. In fiecare luna amana si amana plata si este chiar nervos ... (vezi toată discuția)
Chirias nu vrea sa plece criss123 criss123 Buna ziua.detinem un apartament care a facut obiectul unui contract de inchiriere incheiat la anaf.Ulterior am fost nevoiti sa vindem apartamentul,chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Cum pot evacua in regim de urgenta chiriasii, in calitate de proprietar? Costel Cristea Costel Cristea Buna ziua, Parintii mei sunt intr-o situatie medicala dificila, unul dintre ei isi traieste ultimele zile. Trebuie sa ma intorc in apartamentul proprietare ... (vezi toată discuția)