avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă încasez salariul pe card bancar, firma mai este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă încasez salariul pe card bancar, firma mai este obligată să-mi emită fluturaș de salariu, sau să semnez stat de plată?

Buna ziua

Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Daca incasez salariul pe card bancar, firma mai este obligata sa-mi emita fluturas de salariu si/sau semnarea statului de plata? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ELLACAL , utilizator 17:01, 15 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la concediu de odihna nu piate fii refuzat mai ales ca de 1 an de zile nu a mai avut concediu! Iar la noi in tara in momentul in care ceri fluturas sau stat de plata esti concediat. Inainte de 2011 ITM verifica statele sa fie semnate de catre salariati sau dovada ca s-a eliberat fluturas. Fiecare salariat are dreptul de a vedea cum i s-a calculat salariul ce retineri are, ce contributii i s-a retinut si cu cate ore figureaza pontat pe o luna de lucru.
Exact! Cand incepi sa pui intrebari sau sa soliciti anumite documente, esti concediat! Bizar este ca, chiar inainte de a intra in concediu, am discutat cu seful, care a confirmat verbal. Ca mai apoi sa aflu ca nu mi-a fost aprobat...interesant, dupa ce am solicitat fluturas de salariu. Oricum ma voi adresa atat Itm-ului cat si instantei de judecata. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si opinii. Cu stima, Adorian
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Poate ca filozofia este buna, daca semnaleaza o lacuna legislativa sau o prevedere neclara a legii, vadit in defavoarea informarii corecte a salariatului asupra modului in care s-au calculat drepturile banesti si s-a efectuat virarea unor sume retinute. Legea trebuie facuta astfel incat sa acopere toate situatiile; daca nu raspunde corect cerintelor sociale e in interesul societatii sa fie aratat acest lucru.
Semnarea statului de plata nu este obligatorie atat timp cat salariul se plateste prin virament bancar. Dovada platii si inregistrarea ei in contabilitate se face pe baza ordinului de plata (extras de cont) cu care s-a facut plata catre salariat. Statul de plata este documentul prin care se calculeaza venitul brut si contributiile sociale si sta la baza intocmirii declaratiilor fiscale .
Exact, dovada platii salariului este extrasul de cont. Insa pe mine ma intereseaza sa vad scriptic formula de calcul a salariului, ore realizate,sporuri,retinerile catre stat etc... Ma indoiesc ca aceste lucruri le poti afla de pe extrasul de cont. Drept urmare consider ca am acest drept, de a vedea exact cum mi se calculeaza salariul. Sa nu fie oare asa???

Editare : citare raspuns anterior
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)
Semnarea statului de plata lidia31 lidia31 Buna ziua, Lucrez intr-o instiutie din administratia publica de un an de zile si nu am semnat niciodata statul de plata ...!!!!!, fluturasul pentru salar ... (vezi toată discuția)