avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie fara contract. Posibil denunt la ANAF - 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie fara contract. Posibil denunt la ANAF - 2

Buna ziua,
Am stat cu chirie intr-un apartament pentru 3-4 zile pentru suma de 650 lei, bani care ne-au fost opriti atunci cand ne-au pus sa parasim apartamentul, obligandu-ne sa ne scoatem toate lucrurile pe scara... Am plecat de-acolo din cauza gandacilor - persoana cu care stateam se simtea rau, nu putea manca, a plans... n-a mai vrut sa stea.
Proprietarii sunt foarte agresivi, ameninta si injura, n-au vrut sa chemam deratizarea si sa-i plateasca - nu reusesc sa ma inteleg cu ei pentru a ne da partea de bani inapoi.
Ce pot face in cazul in care n-am incheiat un contract de inchiriere, dar am dovada transferului bancar in contul sotiei pentru suma de 2300 lei? Daca ar fi sa impartim 1100 lei /luna "impartiti" la 30 zile, ar fi 36 lei / luna "ori" 4 zile "egal" 144 lei. Cum as putea recupera suma de 500 lei? Sa nu mai pun in calcul 2 zile folosite pentru a ne muta lucrurile.

Ei ma acuza de hartuire si santaj. Cum m-as putea face vinovat de asta daca eu nu vreau decat sa recuperez banii dati pentru chirie?
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
corneliut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:43, 7 Aprilie 2018
Trebuie notificati, insa nu inteleg exact sumele despre care vorbiti in mesajul de mai sus.
In documentul de transfer bancar este precizat pentru ce a fost facuta plata?
Chiria era de 1100 lei/lună. Mi-au oprit 650 lei pentru 4 zile.

Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie notificati, insa nu inteleg exact sumele despre care vorbiti in mesajul de mai sus.

Nu este precizat pentru ce a fost făcută plata. Am incercat să vorbesc cu soția lui care mai este și medic la Regina Maria: n-am știut că o femeie poate vorbi într-un așa hal.

ynocentta a scris:

In documentul de transfer bancar este precizat pentru ce a fost facuta plata?

Daca in documentul bancar nu este precizat concret ce reprezinta suma,platitorul poate invoca inclusiv un imprumut
In cazul in care nu exista incheiat contract de locatiune ,mai greu se poate proba obiectul platii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un vecin adelinel adelinel Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune gelumircea gelumircea Buna ziua, In urma decesului mamei, (tatal decedand inaintea ei) am facut succesiune impreuna cu fratele meu, avand ca masa succesorala apartamentul ... (vezi toată discuția)
Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)