avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 2012, s-a prescris??
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 2012, s-a prescris??

Buna seara,
Am citit diferite discutii pe aceeasi tema, insa as avea o intrebare in completarea discutiilor:
In mai 2012 mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 90 de zile; dupa cum va dati seama, suntem in aprilie 2018 iar permisul nu a fost predat Serviciului rutier intrucat am fost plecat din tara 4 ani, iar la intoarcere mi-a fost furat portofelul cu tot cu acte( acte ce bineinteles nu le-am mai recuperat).
In aceasta perioada, am primit 2 instiintari acasa pentru predarea permisului, si am fost oprit de 4 sau 5 ori de catre polistii serviciului rutier, atat pe teritoriul tarii cat si in afara, primind atat avertismente, cat si amenzi.
MENTIONEZ CA LA FIECARE OPRIRE MI-A FOST VERIFICAT PERMISUL IN BAZA DE DATE SI NU APAREA CA FIIND SUSPENDAT, SAU CU VREO ALTA PROBLEMA!
Acum, fiind nevoit sa il preschimb si implicit sa ma prezint la SRPCIV, as dori sa stiu daca atat amenda din mai 2012, cat si suspendarea permisului, s-au prescris, sau incontinuare va trebui sa il ppredau, pt 120 de zile (90+30).???
Intreb fiindca il preschimb atat pentru faptul ca mi-a fost furat, cat si pentru prelungirea acestuia, iar la SRPCIV, am de completat o declaratie in care sunt intrebat daca am cunostinta de faptul ca permisul meu este suspendat.

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:13, 10 Aprilie 2018
Probabil ca din moment ce nu ati predat efectiv permisul la organele de politie, perioada pentru care a fost suspendat dreptul de a conduce (si nu permisul) a fost sporita cu 30 de zile. Acea perioada a expirat iar acum dreptul de a conduce nu mai este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)