avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impunere număr de semnături pentru cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impunere număr de semnături pentru cabinet stomatologic, de către președintele asociației de proprietari. Este legal sa refuze să îmi dea avizul pentru nu le am pe ale tuturor proprietarilor (îmi lipsesc două, din motive obiective)?

Buna ziua ,doresc sa infiintez un cabinet stomatologic ( SRL) la parterul blocului cu intrare separata din exterior.
In urma eliberarii certificatului de urbanism pentru schimbarea de destinatie din spatiu de locuit in cabinet stomatologic, creare gol de usa pentru acces direct din exterior , amplasare copertina si amplasare firma luminoasa pe peretele exterior al apartamentului , sunt obligat de obtinerea anumitor avize .
1. acordul autentic al proprietarilor apartamentelor cu care ma invecinez pe plan orizontal cat si vertical
*am rezolvat acest aspect cu cei 2 vecini de pe plan vertical, mergand la notariat unde au semnat acordul cum imi cere urbanismul , apartamentul meu este unul situat la parter , cu 4 camere , deasupra mea sunt 2 apartamente , unul cu 3 camere si unul cu 2 camere.... pe plan orizontal am perete comun doar cu uscatorul blocului .

2 . AVIZUL COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIATIEI DE PROPRIETARI :
*** AICI APARE PROBLEMA care sta in felul urmator : presedintele asociatiei mi-a impus ca imi da avizul doar daca merg cu un tabel la toti locatarii din bloc sa imi semneze ca acestia "sunt de acord cu infiintarea cabinetului cu precizarea ca intrarea se va face din exterior" .
De buna credinta , am facut acel tabel , astfel din 19 apartamente am obtinut 17 semnaturi , imi lipsesc 2 semnaturi deoarece proprietarii (unul de la etajul 3 si unul de la parter care ma desparte casa scarii) sunt plecati in strainatate si nimeni nu are nici un numar de contact a lor sau a unei rude .
PRESEDINTELE ASOCIATIEI(mereu plin de legi in discutii cu numar , articol si aliniat (care le zice pentru ca stii ca tu ca om de rand nu stii nimic despre ele ) pe care toti proprietarii blocurilor nu il agreeaza ) MI-A SPUS CA IMI DA AVIZUL DOAR DACA AM TOATE SEMNATURILE COMPLETATE PENTRU CA TREBUIE SA FIE TOTI DE ACORD CA EU SA FAC CABINET DEOARECE TROTUARUL DIN JURUL BLOCULUI UNDE FAC EU INTRAREA IN CABINET SI TROTUARUL PANA LA SCARA BLOCULUI PE UNDE VOR CIRCULA PACIENTII , ESTE PROPRIETATEA TUTUROR SI EL ESTE PLATIT DE TOTI PROPRIETARII DIN BLOC SI NU POATE SA IMI DEA AVIZUL DACA NU AM TOATE SEMNATURILE 19/19 (nu 17/19) , CHIAR DACA AM SEMNAT PRIN NOTARIAT CU VECINII CARE MI I-A CERUT PRIMARIA SA FAC ACORDUL .

Este posibil acest lucru ? Sa mi se impuna sa umblu din usa in usa pentru niste semnaturi care urbanismul nu mi le cere ? Sa refuze sa imi dea avizul pentru ca nu am 2 semnaturi care i-am explicat din ce cauza nu le am ? Exista legi care sa mi se impuna aceste lucruri de semnaturi extra-urbanism ?

CUM POT REZOLVA ACEASTA PROBLEMA pe cale amiabila (asta imi doresc) daca nu se poate , atunci in istanta ?

Multumesc pentru intelegere si multumesc tuturor care vor avea placerea sa imi raspunda !
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 12:30, 22 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la urma spre bucuria mea , presedintele mi-a semnat avizul si mi-a spus ulterior ca a tinut sa am acel tabel completat spre binele meu pentru a nu avea probleme vreodata daca un vecin i se nazareste sa faca vreo plangere .
Mi-a recomandat sa fac mai multe copii pentru a nu-l rataci , sa ii dau si lui o copie sa o indexeze la asociatie in cazul in care nu mai gasesc tabelul voi putea sa il cer din dosarele asociatiei .
Era o vorba .... " cele mai bune prietenii se nasc in urma unor conflicte :) "

**** Multumesc tuturor care au avut bunavointa sa imi raspund la problema mea ,intr-adevar am intalnit aici o comunitate de apreciat.
Cred ca s-a desteptat intre timp. Nu avea nici un motiv sa va refuze atata vreme cat cei direct implicati (vecinii dumneavoastra) au fost de acord.
Ceea ce unii Presedinti de Asociatii (sau membri ai Comitetului) nu inteleg este ca ei nu sunt sefii Asociatiei ci doar reprezentantii acesteia. Puterea nu este in mainile lor ci a membrilor Asociatiei care se manifesta prin Adunarea Generala.
In mod normal si natural, membri Comitetului au obligatia de a analiza din punct de vedere legal orice cerere si a face in asa fel incat fiecare membru al Asociatiei sa fie reprezentat corect.
Cu alte cuvinte, nu exista un drept de Veto asupra unor probleme doar pentru ca unuia nu-i place, majoritatea decide... asta insemnand 50% + 1 (sau 0,1 daca vreti). Restul este doar o aplicare a ceea ce majoritatea a decis, bineinteles cu respectarea legislatiei in vigoare.
De asemena, este total nerelevant daca procentul celor care decid este 51% sau 90%. 17 din 19 este mai mult decat suficient in orice combinatie de cota indiviza.
E atat de simplu. Trebuie doar sa fim Oameni.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
RaDracones, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)