avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salar - clase salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salar - clase salarizare

Buna ziua,

Daca ma poate ajuta cineva va rog. Unde as putea sa gasesc lista claselor de salarizare si care este forma de calcul cu clasa, coeficientul, astfel incat sa ajung la salarul de baza care sa fei conform legii din anul 2018 !??

ma gandesc ca este o inmultire a coeficientului cu clasa. si pe langa asta ar mai trebuie sa fie o suma...

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 12 Iulie 2018
Lege-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
[ link extern ]
am inteles domnule Vasile legea. am gasit anexa, coeficientul. dar care este forma de calcul? ce fac cu coeficientul ala de 1.90. il inmultesc, il adun? cu cat? de unde?
Angajez maine un om de ex. pe legea 153. cum ii calculez ce salar trebuie incadrat?
Asta e nedumerirea mea.

va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aplicati art.39 din lege.
- pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare din cadrul instituției/autorității publice în care acesta este numit/încadrat sau din instituțiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcție similară în plată.

- În situația în care prin aplicarea alin. (1) nu există funcție similară în plată, nivelul salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut în anexe cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradația corespunzătoare vechimii în muncă.
multumesc. asta e.
iar pentru cei deja angajati ei nu pot beneficia de similare in plata, sau aplicarea alin. 2?
Pot beneficia de Decizia 794/2016 a CCR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de ... MireaM MireaM Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Salariu stabilit pentru functie unică conform noii legi a salarizarii Axxy007 Axxy007 Sunt salariat al unei primării din județul Dâmbovița pe postul de referent cultural treapta IA, încadrat la Căminul Cultural din localitate. Astazi a ... (vezi toată discuția)