avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cetatean strain cu permis de sedere de lunga ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cetatean strain cu permis de sedere de lunga durata

Buna ziua,
Sunt obligata sa-i dau salariu mediu pe economie unui cetatean turc, cu permis sedere pe termen lung-UE, cu drept de munca si familie romana?
Am inteles, din diverse surse, ca nu am nevoie de aviz si alte documente cum a fost in cazul unui cetatean turc adus din Turcia sa lucreze in firma.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 11 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesară obţinerea avizului de angajare pentru încadrarea în muncă pe teritoriul României a străinilor titulari ai dreptului de şedere pe termen lung pe teritoriul României.
Multumesc pentru raspuns, insa eu as dori sa stiu daca sunt obligata sa-i dau salariul mediu pe economie, sau pot sa-i dau un salariu convenit cu el (mai mic decat cel mediu pe economie).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit OUG 194/2002, străinilor intrați în România în scopul încadrării în muncă li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidență a salariaților, din care rezultă că salariul este cel puțin la nivelul câștigului salarial mediu brut. În cazul lucrătorilor înalt calificați, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puțin 4 ori câștigul salarial mediu brut.

Prin urmare, legea se refera la prelungirea dreptului de sedere temporara in scop de munca.
Multumesc frumos. Asta era si parerea mea, insa am un coleg care sustinea contrariul. Deci este ok ca am inregistrat contractul cu salariul convenit cu angajatorul.
Sunt in asentimentul dvs .. .. putem spune si ca legea nu este clara, dar nu putem adauga la lege fara existenta unui alt act normativ de aceeasi putere cu legea in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat strain ramoilis ramoilis Care este procedura de incadrare in munca a unui angajat strain? Exista vreun temei prin care angajatorul roman are obligatia de a-i plati un anumit ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)
Salariul pentru straini suciugeorgeta suciugeorgeta Stiti cumva salariul pentru un cetatean strain trebuie sa fie obligatoriu salariu mediu pe economie...adica 2117 din ianuarie 2012??? (vezi toată discuția)