avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma pe proprietatea mea de care eu am aflat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma pe proprietatea mea de care eu am aflat întâmplător

Am descoperit că la adresa unde locuiesc are sediul o firma. Eu sunt proprietar in acte al terenului și cu firma respectiva nu am încheiat nici un contract de închiriere. Am vorbit cu patronul firmei și mi-a spus că e o greșeală in acte și că nu mă influențează cu nimic. Ce pot sa fac sa scap de firma pentru că patronul nu da semne că ar vrea să facă ceva
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 10:15, 12 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati instantei de judecata urmand a solicita sa se constate ca societatea nu are un titlu valabil (daca asa este) si veti solicita radierea sediului social .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod clar sunteti influentat, indirect, de existenta acestui sediu social. O modalitate mai simpla ar fi sa va adresati Registrului comertului din zona dvs, solicitand arhivei acestuia sa va puna la dispozitie copie dupa documentul ce a stat la baza stabilirii sediului social la adresa unde sunteti proprietar. Daca se confirma ca sediul este la adresa dvs sunteti intr-o dilema:
1. fie la stabilirea sediului s-a despus un document in fals - situatie cu iz penal
2. fie la stabilirea acelui sediu s-a intocmit un act insusit de catre proprietarul de la acel moment.
Solutia ar fi simpla: ii solicitati (in scris) proprietarului firmei ca in ... zile sa isi mute sediul de la adresa unde sunteti proprietar (varianta amiabila si eleganta).
In caz contrar depuneti un inscris catre Registrul comertului prin care aratati ca sunteti proprietarul de drept de la adresa respectiva si solicitati sa se consemneze faptul ca societatea nu detine un drept de folosinta / locatiune al acelui spatiu (prin aceasta Registrul "are cunostiinta" de lipsa unui sediu social . In mod normal societatea isi pierde sediul social, iar in conformitate cu art. 237 al. 1 lit. c din Legea nr. 31/1990 la cererea oricarei persoane interesate precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii. Expuneti acest aspect proprietarului firmei ce isi are sediul la adresa dvs astfel incat acesta, pe cale amiabila, sa isi mute sediul firmei.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Cosmin Sighiartau , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social rasvan_racaru rasvan_racaru Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu firma d3ag0s d3ag0s As dori sa stiu care este calea legala prin care pot forta schimbarea sediului social al unei societati comerciale. Povestea pe scurt este urmatoarea: in 2009 ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament sediu firma kamellia kamellia Buna seara, Intentionez sa vand un apartament in care am sediul unei firme in functiune. Doresc sa inchei vanzarea cat mai repede, pentru ca am gasit foarte ... (vezi toată discuția)