avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii PFA 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii PFA 2018

Buna ziua.

Am tot citit informatii despre contributiile unei PFA in 2018, am inteles ca acum se plateste CAS si CASS calculat la 12 salarii minime pe economie, insa intrebarea mea este: Daca acea PFA nu inregistreaza niciun venit, insa nici cheltuieli, este obligat sa plateasca oricum aceste contributii?
CAS = 5.700 lei, anual
CASS = 2.280 lei, anual

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
AlexandraU, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandraU , utilizator 11:41, 28 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti depune declaratia unica 212 pentru impozitul pe venit calculat la un venit estimat declarat de dumneavoastra in declaratie si tot in declaratie, daca acest estimat este sub plafonul de 22800 lei, nu bifati nimic si nici nu veti plati contributii sociale.
Va multumesc mult. Asa intelesesem si eu, insa ma induse in eroare in calculator online, in care arata la un venit de numai 3000 de lei, aceleasi contributii. M am decis apoi, sa mai intreb. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pe venit in sectorul it Daliborka Daliborka Buna seara, In cazul in care o persoana PFA , in domeniul IT realizeaza venituri, care ar norma de venit si care ar fi contributiile platite pe venit?si cum ... (vezi toată discuția)
Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)