avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Raport risc maternal refacut- se poate?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Raport risc maternal refacut- se poate?

Acum aproximativ doua luni am realizat in cadrul Medicover raportul de Medicina muncii pentru riscul maternal.

Astazi, doctorul specialist care imi urmareste sarcina,in urma unei ecografii si a unor investigatii, mi-a redactat o scrisoare medicala prin care mi se recomanda repaus fizic la pat.

Am nevoie de refacerea Raportului de risc pe baza acestor documente, intrucat atat cei de la spital cat si medical de familie au solicitat necesitatea acestui raport cu parafa de risc maternal, fara de care nu se poate elibera concediul.

Cei de la departamentul Medicover de medicina muncii nu au fost absolut deloc receptivi, spunand ca nu e nevoie de asa ceva. M-am interesat si la alti doctori, iar acest document este necesar. Poate fi acest raport refacut?
Cel mai recent răspuns: ana.ana1990 , utilizator 20:44, 12 Aprilie 2018
Riscul maternal il stabileste specialistul ginecolog. Daca recomanda repaus la pat, ginecologul emite concediu de risc maternal/ pune parafa pentru risc maternal, repausul neputand fi realizat practic altfel.
Medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale avizeaza doar certifcatul medical pentru risc maternal.
Gasiti mai multe informatii aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cei de la Medicover sustin contrariul. Imi puteti spune va rog in ce lege se incadreaza? Va multumesc pentru sprijin
Norme de aplicare a OUG 96/2003
art. 16
...
(4) Certificatul medical pentru acordarea concediului de risc maternal se va completa pe formularul cu regim special - tipizat, utilizat la plata indemnizaţiilor de asigurări sociale reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, fără înscrisuri privind:
a) codul diagnosticului;
b) codul indemnizaţiei;
c) elementele de identificare a cauzelor incapacităţii temporare de muncă;
d) avize privind prelungirea concediilor medicale pentru incapacitate temporară de muncă;
e) orice alte date specifice indemnizaţiilor de asigurări sociale reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

(5) În caseta "Cod diagnostic" se va înscrie "Concediu de risc maternal".


(6) Indemnizaţia de risc maternal se plăteşte cu condiţia ca, prin grija angajatorului, medicul de medicina muncii care a efectuat evaluarea prevăzută la art. 5 din ordonanţa de urgenţă să vizeze certificatul medical, în caseta "Cod diagnostic", sub semnătură, parafă şi ştampilă, cu privire la imposibilitatea îndeplinirii de către angajator a obligaţiilor prevăzute de lege şi la motivul pentru care nu a putut fi evitată acordarea acestei prestaţii.
Va mltumesc mult de tot pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu medical si dreptul la concediu de maternitate si indemnizatia de maternitate alextudoran alextudoran Sotia mea are un contract care a inceput pe 22.08.2016 si se termina pe 24.08.2018, si este insarcinata in 6 saptamani poate avea dreptul la concediu medical ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. din cauza ... Costi111 Costi111 Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii patricia85 patricia85 Buna ziua.Am o problema si nu stiu cine anume ma poate ajuta.Sunt insarcinata,si acum 2 luni puteam iesi in concediu de risc maternal pe baza scrisorii ... (vezi toată discuția)